måndag 14 november 2022

Kullerbytta, guldkant, jävlar anamammaplus och ett par sköna citat (efter AIK vs Kristianstad 5-0)

Glädje på Hovet efter 5-0 mot Kristianstad. Foto skärmdumpat från C Mores sändning.

Fem skott vardera i första perioden som var ett sömnpiller men sedan... vaknade AIK och spelade ut Kristianstad som inte kom någon vart alls i period två och tre.

Här är en liten lista med kullerbyttor, en och annan guldkant, en hel del jävlar anamammaplus och ett par sköna citat:

Målfirandet (eller något annat) satte spår under näsan men vad gör det, när man är härligt glad som William Ignberg Nilsson. Foto skärmdumpat från C Mores sändning.

MMM William Ignberg Nilsson, f
Spelade fram till AIKs tredje och gjorde själv det femte målet för kvällen. Ett mål som dessutom var hans första i HA i karriären. Men det är främst jobbet och framåtandan som jag uppskattar. AIK kom från tre förluster och tveksamma insatser men nu var det mer jävlar anamma och pucken SKA in som gällde och bra vibbar runt 20-åringen och det är alltid rätt attityd. Att han dessutom jublade från hjärtat gör en ju extra glad. 

Dagens gladaste målskytt intervjuades med blod i ansiktet, kanske från när han firade målet och segern med en kullerbytta framför fansen (lätt att slå i näsan i visiret då)...

Kullerbyttan till vänster i bild. Foto skärmdumpat från C Mores sändning.

....och konstaterade i C More att:
Fyfan det var riktigt skönt att ta hem det här, shit alltså!”  och kommenterade nollan så här:
Det är det vi har fokat på - att inte släppa in så jävla mycket mål. Vi har varit okej framåt men släppt in för många bakåt och Niklas Lundström spelade jävligt bra i dag så han ska ha mycket kredd i dag också.

WIN säger även så här om sitt mål: ”Det var riktigt kul och på pass av Sampa också så det kommer jag att minnas!” (Kanske kommer fler nu, frågar kommentatorn) "Ja, det hoppas jag. Nu kommer det!”

Niklas Lundström klappas om efter sin andra nolla för säsongen. Foto skärmdumpat från C Mores sändning. 

MM Niklas Lundström, mv.
Ja, jo AIK spelade ut Kristianstad men Niklas Lundström håller sin andra nolla för säsongen och en hållen nolla är en hållen nolla (Niklas höll sin första för säsongen på Hovet mot Löven i slutet av september. Säkert agerande när det väl behövdes. (Ochs om AIK behövde få hålla en nolla!)
 
M Adam Rockwood, f
Kanadensaren blev tvåmålsskytt och är mer brunkare än läcker lirare (av det jag har sett i alla fall) men AIK behövde som sagt inte finlir utan grovjobb och mål och framför allt tre poäng och där visade Rockwood vägen med AIKs första och fjärde mål för kvällen.
 
Liten extra guldstjärna till forwardstalangen Dali Dvorsky för den kliniska passningen och blicken för att här blir det mål när Dali spelade fram unge Zion Nybeck som nätade för första gången på en månad.

Extra guldkant dessutom till Oscar Nord som leder AIKs interna målliga med sina nio mål så här långt och nu gjorde mål för tredje matchen i rad, hans fjärde fullträff på fem matcher. Fin och välförtjänt målform för Nord som har utvecklats rejält senaste säsongerna.

Inga kommentarer: