fredag 8 december 2023

Richard Gynge om ansvar, heta nordamerikaner, en ovan segerskytt och hyllningen till en hockeylegendar

Richard Gynge gjorde ett av målen när AIK vann med 3-2 borta mot Almtuna
Foto: Marie Hallman, hockeymedmariehallman.se

Almtuna är en trixig motståndare men AIK har nu vunnit samtliga av säsongens tre spelade matcher mot Uppsalalaget.

Glödhete målskytten Branden Troock var sjuk så det fick bli en back och inte helt van målskytt i Alfred Barklund som i slutet av tredje sköt hem första trepoängaren till Gnaget sedan den 8 november (då AIK för övrigt nollade Almtuna).

Barklund är nu uppe på tre mål, personligt målrekord för den 25-årige, AIK-fostrade backen.

AIK är efter fredagens match (där AIK ägde första men sedan sattes under hård press av Almtuna) nu sexa i en något haltande tabell där Gnaget spelat 23 matcher och de flesta andra lagen har hunnit med 24 eller 25. DIF som är precis bakom, med samma antal poäng men sämre målskillnad har dock bara spelat 22 matcher.

Jag valde att prata med Richard Gynge efter 3-2 segern i Uppsala. Blev snack om matchen och tabellen men framför allt snack om en annan bättre känsla i laget nu jämfört med förra säsongen och vad den känslan beror på.

Vi pratade även om nordamerikanerna (jag sa lite slarvigt amerikanerna i intervjun men några är från Kanada också). Importer är ju lite 50/50 inför säsongen men dessa har höjt Gnaget.

Blev även lite prat om Fredrik Stillman, AIKs assisterande tränare – tidigare legendarisk back med såväl SM som VM och OS-guld på meritlistan. Han har betytt en hel del har jag förstått även på andra personer och Gynge hyllar honom verkligen.

Vi pratade även om Richard Gynges roll som lagkapten, ett ansvar han bär med stolthet och ett ansvar om blivit ett lyft för honom även utanför isen. In och lyssna!Copyright Marie Hallman, hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: