söndag 21 januari 2024

Wiktor Nilsson: ”Vi måste vara bättre helt enkelt!”

Wiktor Nilsson efter 0-3-förlusten mot AIK. Foto: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Djurgården är lite ur synk. Så känns det efter de tre senaste matcherna då raden av segrar sedan tränarbytet i början av november nu verkar ha ersatts av ett hack i skivan.

Det är ingen svacka – än – och tre förluster på de fem senaste är trots allt helt normalt. Det går inte att vinna sig igenom månad efter månad men det som borde oroa är att det ser lite segt ut.

Om det är segt i skallarna eller buggarna eller bara lite normal mental vintertrötthet vet jag inte men tränaren Michael Holmqvist var efter 3-5 förlusten mot BIK Karlskoga i fredags och även nu mer störd över sättet DIF förlorade på än förlusten i sig.

Så insikt över att något är lite off finns. Sedan gäller det att hitta rätt knappar att trycka på och att göra det på rätt sätt.

Det tror jag dock att ”Honken”, Patrik Andersson och co klarar av.

*****

Inför säsongen lyfte Marcus Krüger med rätta fram talangfulla centern Wiktor Nilsson som en av de mest sevärda spelarna i laget inför säsongen och 22-åringen har tagit kliv efter kliv och fram till nyår gav det tio mål.

Nu har Wiktor Nilsson inte haft nätkänning sedan matchen mot SSK den 29 december men det har såklart sina förklaringar. En är – tror jag – Djurgårdens tunga lista över spelare som är skadade eller sjuka.

När nyckelspelare som Marcus Krüger saknas och ersättarna hämtas från juniorleden får Wiktor Nilsson – ung men definitivt inte yngst i laget – ta allt mer ansvar som center och där blir chanserna till mål inte detsamma.

Djurgårdsfansen har samlat in över en miljon till förstärkningar. De behövs så att spelare som Wiktor Nilsson kan få utrymme att vara den spets som han kan vara.

Här är en intervju med Nilsson efter derbyt som AIK vann inför ett fullsatt Hovet, där Djurgården hade hemmaplan.

Vi pratade bland annat om att förlora inför enbart DIF-fans, varför AIK vann den här matchen, Djurgårdens ineffektivitet och om nyhetens behag med ny tränare börjar klinga av?

VI pratade även om att de yngre får chansen när tunga äldre pjäser saknas, hans egna säsong, om det är rättvist att lägga tungt ansvar på alla yngre som plockats in som ersättare, tankar inför resten av säsongen med mera! In och lyssna!


Copyright ljud och bild: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

MATCHFAKTA 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

FÖRSTA PERIODEN:

.0-1 (5,13) Zion Nybeck (Oscar Öhman, Alfred Barklund)

ANDRA PERIODEN

0-2 (4.19) William Ignberg Nilsson

TREDJE PERIODEN:

0-3 (16.22) Richard Gynge (Christoffer Björk) i tom bur


SKOTTEN: 32-21 (8-9, 16-6, 8-6)


MÅLVAKTER:  Viktor Andrén, DIF 90%  och Tobias Normann, AIK 100% (hans första nolla i AIK och i Hockeyallsvenskan)


BÄST I DIF

MMM Wiktor Nilsson, f

MM Linus Eriksson, f

M Alexander Ytterell, b


BÄST I AIK

MMM Tobias Normann, mv

MM Zion Nybeck, f

M Oscar Öhman, f
Inga kommentarer: