söndag 25 februari 2024

"En starkare bredd nu. Vi kommer att gå långt."

Daniel Muzito Bagenda. Foto: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

AIK fick en kanonstart hemma mot Brynäs men tappade ledningen och förlorade ändå - precis som i de två föregående matcherna mot BIK Karlskoga borta i onsdags (2-5) och hemma mot Nybro i fredags (5-6 efter förlängning).

Spelet var dock klart bättre i dag från AIK:s sida än i de två andra matcherna men Brynäs var bättre och frågan är vem som i det långa slutspelsloppet kan rå på Gävlelaget?

Frågar man Daniel Muzito Bagenda så är det vidöppet. Och visst, alla slutspelsserier börjar om från noll men Brynäs fortsätter att mala på som en maskin. Målmakaren Jack Kopacka var avstängd. Då klev Anton Rödin fram med två mål i andra perioden och det var kvitterat.

I tredje sköt Noel Nordh in segermålet (3-2) efter 8.14. Framspelad av Oliver Tärnström… (fjärde kom sedan i tom bur). AIK hade förvisso chanser och hade man satt den som var precis i början av tredje, i ställning 2-2 så… men så blev det inte och AIK men måste ju ur den här dippen nu. För tre poäng här, hade satt AIK på andra platsen före SSK som nu är en poäng före Gnaget på tredje plats med en match färre spelad. Och den där andraplatsen… den kommer spela roll. Tro mig.

Och jag tycker att AIK kan... nej bör... nej måste spela med än mer intensitet i dag, genom hela matchen. Det var inte hundra nu så det är dags att varva upp.

I övrigt…

… så var det roligt att se Oskar Magnusson göra AIK:s 1-0 mål i boxplay. Vilken rökare! Och knappast den väntade målskytten då detta var hans andra fullträff för säsongen.

…gjorde Alfred Barklund 2-0 i mitten av andra och blev 1+1 i matchen då han även spelade fram Magnusson.

…så vann Brynäs skotten med 39-16. Men matchen var inte så spelmässigt ojämn som skottstatistiken ger sken av.

…Anton Rödin. Säga vad man vill om Brynäslegendaren men när han väl får en sådan där dag så sitter det ett par kassar där. Som nu, två vassa, välplacerade skott.

…så ramlade Daniel Muzito Bagenda ut från rinken (!). Hör mer om det, matchen, vad tabellplaceringar betyder eller inte enligt ”Muzze”, diiippen, hur de nordamerikanska spelarna satt sin prägel på laget och vad som talar för ett längre slutspel än senast (då ut i kvarten mot Modo efter 2-4 i matcher) med mera i intervjun här nedan:

Copyright ljud och bild: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: