fredag 23 februari 2024

Två förlorade poäng - AIK vaskade bort en bra start. Igen.

 


Det tog bara åtta sekunder innan AIK hade gjort 1-0 genom Oscar Öhman som reagerade snabbt när han fick en felpassad puck rakt på bladet och snärtade in 1-0.

Och bara drygt fem minuter senare styrde Oscar Nord in 2-0. Men AIK hade för andra matchen i rad svårt att kapitalisera på en bra start.

För Nybro var i kapp i slutet av första och vände till 4-2 efter två mål i första halvan av mittenperioden. Burop hördes över Hovet. AIK bytte målvakt. Ut med Normann, in med Bibeau.

Nu var det knappast Normanns fel att gästerna hade vänt matchen men målvaktsbytet fick önskad effekt. AIK hittade plötsligt intensitet och aggressivitet i spelet igen och reducerade kort därpå till 3-4 (Jake McGrew) efter att en puck studsat sig fram och in och sedan kom även 4-4 (Daniel Muzito Bagenda).

Fint passningsspel mellan Muzito Bagenda, Zion Nybeck och Matt Maione där.

Och just Muziton Bagenda blev (med hjälp av en Nybroklubba) även tvåmålsskytt med ett tidigt mål i tredje. Då kunde man ju vänta sig än mer plattan i mattan men nej. Intensiteten avtog hos AIK. Nybro tog över igen. Bibeau räddade än hit och än dit men gästerna kvitterade och snodde även åt sig bonuspinnen.

Tungt för AIK som har såväl DIF som SSK och Mora hack i häl och som under kvällen åkte neråt i tabellen då SSK vann över DIF.

Jag tror nämligen att den här andraplatsen kommer bli väldigt viktigt.

Brynäs ser nu, precis som de har gjort under säsongen, starkast ut och dem vill man inte möta förrän så sent som möjligt, dvs i finalserien. Gäller för alla de jagande lagen.

Nu avgörs ju inget i kväll, det är en poäng hit eller dit mellan lagen så det kommer åkas hiss under de sista omgångarna men det som skaver är ju att man får en kanonstart men återigen inte lyckas förvalta den.

Som lök på laxen fick AIK:s forwardsstjärna Branden Troock ett felskär nära sargen och brakade in i den med ena knäet före. Och fick hjälpas av isen.

Troock är verkligen en drivande kraft i spelet, har saknats för AIK när han har varit skadad tidigare under säsongen och Gnaget får hoppas på en lårkaka även om det såg betydligt allvarligare ut än så.

Inga kommentarer: