onsdag 11 september 2024

Försäsong: Almtuna vs AIK 3-0

AIK nollades borta mot Almtuna i näst sista träningsmatchen. 
Foto: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

AIK har blandat och gett och onsdagens match mot Almtuna i Uppsala hamnar mer på minus än pluskontot.

Gnaget blandade och gav i den här matchen också, satte stundtals press och prickade ramen några gånger men det var för snällt och försiktigt och den attitydförändring som Filip Vindlert utlovade inför tredje kom aldrig.

Han konstaterade i Expressens tv-intervju att det behövdes mer driv och go och ja skridskoåkning var det gott om men nja, det var som Oliver Tärnström konstaterade efteråt att spelar AIK så här så förlorar de mot varje lag i ligan.

Lite lustigt är det ju annars att AIK har förlorat två av sina sex träningsmatcher vid full tid, båda gångerna mot just Uppsalalaget.

Det här var dock första matchen under försäsongen som AIK går mållösa från en match. Och det är svårt att få ihop insatsen i denna match med hur det såg ut när man vann mot Brynäs med 6-2. Men, men, träningsmatch är träningsmatch.

Apropå mål så har Oskar Magnusson gjort flest så här långt, tre stycken, mot Östersund, Almtuna i förra mötet och mot Brynäs. Jesper Emanuelsson och Daniel Ljungman är näst bäst med två mål var och jag tycker det var rätt bra fart på båda även den här kvällen. 

Tio spelare har gjort ett mål var men två spelare som INTE finns med på listan över målskyttar är nordamerikanerna Jordy Bellerive och Gerry Fitzgerald. Nu har inte de två spelat alla matcher heller och Bellerive prickade ribban nu mot Almtuna men visst vill AIK få igång målskyttet hos duon som förväntas producera en hel del i vinter.

Hur det blir med det återstår att se. AIK har kvar att möta Västerås och det genrepet spelas i Västerås på fredag sedan inleder Gnaget hemma mot SSK fredag den 20:e september.


Inga kommentarer: