tisdag 3 september 2024

Försäsong: Brynäs vs DIF 3-0

Foto Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Brynäs lade in en högre växel (än i förlusten mot AIK förra veckan), spelade tajtare och med mer disciplin (även i båset). Det fick Djurgården verkligen känna på. Gävlelaget vann med 3-0 efter ett mål i första och två mål i tredje perioden.

Här några noteringar från träningsmatchen i Vegahallen i Tierp (tack Tierps HK för vänligt och proffsigt mottagande!)

* DIF kunde ha inlett målskyttet. Djurgården fick en tidig straff, Linus Klasen lade den men lyckades inte överlista Erik Källgren i målet.

* Brynäs vann skotten med 37-20. 17-7 i första, där det var mest bara Brynäs framåt, 12-3 i andra där jag tycker att DIF samlade ihop sig och stack upp bättre i andra halvan av perioden och så 8-10 i sista där DIF gjorde ett försök med föll efter ett par snabba spelvändningar som avslutades med distinkta mål. Anton Rödins 2-0 rätt upp i krysset sved såklart för alla tillresta Djurgårdare. Inte minst då det gjordes med en Brynässpelare på botbänken.

* Jakob Silfverberg, som fick en puck i nacken mot AIK spelade och nätade. Och visade hur viktig han kommer bli för Brynäs kommande säsong.

* Tyler Kelleher som spelade i Brynäs förra säsongen må vara en ganska kortväxt spelare men han hade ett finger med både här och där och skapar. Det gillar jag. Tycker även att Arvid Costmar gav ett positivt intryck.

* DIF har nu spelat fyra matcher. Vann mot allsvenska lagen Västerås och Almtuna. Mot SHL-lagen Örebro och Brynäs har det gått sämre. Det blev förlust i en betydligt jämnare match 2-3 på övertid mot Örebro och nu alltså en klar förlust 0-3 mot Brynäs.

*Djurgårdens tränare Robert Kimby säger på föreningens hemsida att insatsen mot Brynäs var den sämsta hittills av de fyra matcherna, att man inte höll ihop spelet som man sagt att man skulle göra.  Vilket ju kan vara svårt mot ett lag som spelar med den farten som Gävlelaget visade den här matchen.

*DIF har kvar att möta Vålerenga på Hovet, Mora i Mora och genrepar sedan hemma mot (återigen) Mora.