lördag 8 april 2017

SSK klev över strecket - avslutar med allt i egna händer


Den sjuttonde september gjorde SSK-backen Robin Nilsson mål på AIK i säsongens första mötet mellan laget. 1-1 i pp, i Scaniarinken. Nästan sju månader senare kom mål två för säsongen: 2-1 hemma mot Kristianstad.  Nu i spel fem mot fem.

Kanske det viktigaste målet som Robin gjort i sitt hockeyliv? För SSK var det hur som helst livsviktigt. Det seger målet (framspelat av Victor Andersson och Anton Holm) gjorde att SSK kunde gå om just Kristianstad och koppla ett litet grepp om plats två.


Troja/Ljungby – som vann med 5-1 mot Västerås – är med sju poäng ner till lagen under strecket så gott som klara. Ja jo, jag vet. De ska ta två av de nio återstående poängen också men ah.  Nog känns det som att de kommer stanna där i toppen nu.

Återstår en plats och där slåss Södertälje på tretton poäng (+3), Kristianstad på elva poäng (+5) och Huddinge – som tog tre poäng på Gotland – med elva poäng och +3 om just den platsen.

SSK har kvar att möta Troja/Ljungby borta i nästa omgång. Tufft då T/L såklart vill säkra avancemanget på hemmaplan. Sedan återstår Huddinge borta och avslutningsvis Visby hemma.

Kristianstad har å sin sida Visby/Roma borta, Troja/Ljungby hemma och Västerås (som redan nu är så gott som borta ur striden helt) hemma. Huddinge har Västerås borta, SSK hemma och Troja/Ljungby borta.

Rafflande avslutning!!


Måste förresten bara nämna. Jonas Westerling loggade 18.21 i speltid. Sjätte mest i laget av utespelarna och tredjen mest av forwards. Vilja o passion. Känns som han visar vägen.

Inga kommentarer: