torsdag 13 april 2017

Trelagsstriden avgör HA-kvalet

(Felix Maegaard Scheel,avgjorde mot Huddinge.Blir han jokern som säkrar kontraktet? FOTO www.hockeymedmariehallman.se/ ARKIV)

Visby Roma var redan borta ur striden. På torsdagen föll Huddinge och Västerås ur densamma. Nu återstår SSK, Troja Ljungby och Kristianstad. Frågan är vilka två lag som tar chansen och vilket lag som inte gör det i den sista omgången som spelas på söndag.

Alla tre möter avsågat motstånd. SSK tar emot Visby Roma – som tagit totalt tre poäng på nio matcher. Troja/Ljungby tar emot det Huddinge som hade chansen ända till idag men som inte räckte riktigt hela vägen. Något litet fattades.


Kristianstad är det lag som får avsluta på bortaplan, mot ett sargat sårat Västerås som inför hemmapublik säkert vill visa att så jäkla dåliga att de ska behöva åka ur är man inte. Fastän det precis har hänt. Eller så är det uppgivet nu när det om inte fick hända har hänt…

Man kan ju tycka att det känns lite givet att SSK och Troja Ljungby behåller sina positioner som etta och tvåa.

Men. Här finns minor att gå på – trots röd varningsflagg.  Ta bara en sådan sak som att VisbyRomas enda seger tagits på bortaplan, mot Västerås. Eller varför inte att Troja bara mäktat med ett mål på de två senaste matcherna. Eller att Kristianstad kan spela utan den press som SSK och i viss mån Troja Ljungby har på sig.

Hur som så blir det en intressant omgång.

För SSK var Anton Holms två mål välkommet besked. Blir det en Holmgång sådär som när Anton är på sitt bästa målhumör i sista matchen så kan alla SSK:are andas ut i alla fall.

Intressant är ju också att Felix Maegaard Scheel – som väntades vara en ledande målgörare men inte var det i grundserien – nu har gjort sitt tredje mål i Kvalserien.

Hans 3-1 mål blev avgörande mot Huddinge i 4-2 segern under skärtorsdagen. Dansken gjorde ju bara två mål under grundserien – ett mot Almtuna i januari och ett mot Västerås i mars. I Kvalserien är han nu som sagt noterad för tre mål: mot Kristianstad i omgång två, Troja Ljungby i omgång åtta och nu mot Huddinge i omgång nio.

Ett sent uppvaknande som blir guld värt kanske?

Till sist… så vill jag säga att jag tycker det är synd att Huddinge inte orkade nå hela vägen fram. Cred till klubben som försöker och kämpar. Kan man ta med sig något positiv in i nästa säsong så kanske det går vägen då trots att klubben som tar fram så många talanger blir brandskattad på just talangen år efter år.

Och så Västerås då… säkert lika surrealistisk känsla där som hos SSK när det begav sig för tre år sedan. Känns helt absurt att man hamnar där och agerandet med sparkade tränare i kvalserien hjälpte garanterat inte in. En förening som är definitivt för bra för ettan men man har ju rest sig förr, gör det förmodligen denna gång igen – förhoppningsvis på ett mer hållbart sätt denna kommande säsongen i HockeyEttan.


Inga kommentarer: