söndag 2 april 2017

Stark vändning på Gotland av SSK


Jag tog ledigt på lördagen men för ordningens skull.... så noterar jag ett styrkebesked när SSK vann med 5-2 mot Visby Roma. 

Mot jumbon? Slagpåsen? Och inte såg spelet så bra ut heller enligt rapporterna (med undantag av några få, främst Jonas Westerling)? Jo det var ett styrkebesked.


Ni vet den där klyschan att det är en styrka att vinna även om man inte spelar så bra. Den stämmer. Hävdar jag.

SSK låg under med 0-1 efter första perioden och då Västerås åkt på pisk mot Visby Roma matchen innan var ju en ny skräll möjlig.

Men SSK vände och vann efter fyra mål i andra perioden. Gott så.

Nu är halva serien spelad, Jonas Westerling verkar ha hittat tillbaka till det där självförtroendet han behöver för att kunna spela ut. Behöver för att leda laget. Varför så gott som hela laget verkar sakna "det där självförtroendet" under större delen av säsongen är ju en fråga för sig. Men nu är det vinna, vinna, vinna det som är kvar som gäller.

Troja Ljungby slog Huddinge hemma på straffar och leder nu serien på tolv poäng, en pinne före Kristianstad. SSK har nio poäng och skuggar under strecket. Huddinge och Västerås står på fem poäng ,Visby Roma på tre.

På tisdag möter SSK Västerås borta. Ett Västerås där klubbstyrelsen skapat ett större problem än man hade genom att oväntat sparka tränarna och skapa turbulens i laget. Två förluster har det blivit efter det beslutet för VIK. Men det är sista chansen nu för dem så det blir en tuff match det med.


Inga kommentarer: