lördag 20 maj 2017

FINALKLART!

(Joakim Nordström i AIK-tröjan för några år sedan. FOTO JESPER ZERMAN)

Det var spänning i en period. Sedan var Sverige såååå mycket bättre.

Målskyttar: Alexander Edler (1-0), Joonas Kemppainen (1-1) i första, John Klingberg (2-1 i PP1), William Nylander (3-1 i PP) i andra och 4-1 av VM debutant Joakim Nordström i tredje.


Joakims mål var hans första i seniorlandslagshockey och således även det första i Tre Kronor. Fantastiskt att se honom ta steg efter steg. Hanvikens SK, AIK, AHL (Rockford IceHogs, Charlotte Checkers och NHL (Chicago o Carolina) och nu VM - ett stjärnspäckat dessutom.


(Var ju länge sedan Jocke spelade i Sverige nu... den här bilden är från när han var 19 och började ta för sig i AIK.  Med movembermustasch o allt! FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Andra värda att lyfta upp. Henke Lundqvist såklart, stabil i målet. Marcus Krüger... han är som ja ni vet de där viktigaste personerna i ens liv. De bara finns där och gör alla rätta saker som gör att man får styrkan o hjälpen att lyfta sig.

Detsamma gäller Gabriel Landeskog som dessutom har en pondus som känns orubblig.

William Nylander - sjunde målet, fjortonde poängen och målbäst i VM nu. Man blir glad bara av att se honom ha pucken, de målen och den spelglädjen... och det asköna fan-vad-roligt-vi-har-leendet över hela ansiktet när målen firas.

Nicklas Bäckström som också är en sån som Krüger. En sådan som gör andra bra. OCH är bra själv. Vilka magiska passningar.

Oskar Lindberg. Doldis. Men inte numera va? Skymningen vid 1-0 - mästerlig.

Finns många. Två mål i power play är viktigt såklart. För nu väntar ett aggressivt Kanada som stod för en mäktig vändning mot Ryssland. Ryssarna bjöd på två fantastiska klapp-klapp-mål. Kanada bjöd igen med ett pannben som bar det vinna-till-varje-pris-trademark som bara Kanada kan ha.

Det blir åka av. Var så säkra! Klockan 20.00 startar sändningen. 20.15 Släpps pucken.

Inga kommentarer: