måndag 8 maj 2017

VM En, två, tre men inte en fjärde gång


Antiklimax. Eller ja. Jo. Så känns det efter 3-4 mot USA.
Det var ju Tre Kronor som tog ledningen en, två och tre gånger. USA klippte den fjärde och sedan var matchen över.

När Sverige väl får tryck nere i motståndarzonen då finns det många godbitar att mysa åt.
Elias Lindholms två mål och Hedmans slagskott till exempel. Eller varför inte Gabbe Landeskogs kungliga skymning vid första målet. Oliver Ekman Larssons skottfint och sedan pass till Lindholm vid 2-1 som öppnade för det målet.


Men man ska ju ta sig dit och sätta press också. Det är emellanåt för omständligt och att tre power play i rad utan att näta. Det funkar inte mot USA som efter Sveriges tredje mållösa pp dunkade in segermålet – JT Compher målskytt efter 11.47 av tredje.

Tre Kronor fick ett pp till efter det, då USA haft en gubbe för många p isen. Men inget mål där heller och sedan var det USA som fick utvisningarna med sig istället, en, två, tre på rad och då är det svårt att kvittera mot ett lag som USA.

Många besvikna miner efteråt såklart för Sverige som efter tre matcher endast vunnit en -mot Tyskland. Det var en kul kross men Ryssland och USA var ju lagen man skulle slå. 

Nu är Sverige endast fyra med fyra inspelade poäng. Ryssland toppar på åtta, Lettland – av alla är tvåa med en match färre spelad än de tre storlagen, USA trea, Sverige fyra – faktiskt bara en poäng före Tyskland.


Nästa match för Tre Kronors match blir … Lettland på torsdag. Det blir en klart mer intressant match nu än man – eller i alla fall jag - trodde på förhand.

Inga kommentarer: