torsdag 11 maj 2017

VM: En seger är en seger är en seger

(Philip Holm fotad en dag  när han var i DIF... idag VM-debut. Otippat för bara något år sedan men desto roligare nu! Foto www.hockeymedmariehallman/Arkiv)

Seger (2-0) mot Lettland. Inte den roligaste matchen man sett och det var ruskigt nära 1-1 innan spelet vände och Elias Lindholm kunde prickskjuta in 2-0 i slutminuterna. Men. En seger är en seger är en seger.

Och Lettland var – mycket tack vare målvakten med det coola namnet Elvis – obesegrade fram till kvällen möte. Så starkt att knäcka den nollan (Gabbe Landeskog gjorde 1-0 för övrigt).


Att domarna inte var så värst konsekventa –  eller som Anton Strålman betygsatte ”för jävla dåliga, man kan undra om det är två olika sporter som vi håller på med” – gjorde inte matchen roligare heller.

Men. Underhållningsvärdet är underordnat i det här matcherna. Det är poäng in som räknas. Och tre pinnar blev det.

Dagens roligaste besked var annars att Henrik Lundqvist kommer in och så fort som det bara går ansluter till truppen.

Någon av de Eddie Läck som stod sin första match och höll nollan, samt Viktor Fasth får därmed flytta på sig. Läck VM-debuterade och var med beröm godkänd även om han inte hade så mycket att göra i period ett (fem skott) och period två (tre skott).  

I tredje fick han elva skott emot sig och såna här matcher brukar vara de svåraste matcherna för en målvakt.

Förre DIF-backen Philip Holm (numera i Växjö) VM-debuterade också. Fick spela 11.41 (4.52 i första, 5.04 i andra, 1.45 i tredje). Godkänd debut. Kul som fan att han fått en så fin utveckling senaste säsongen, efter klubbytet.


Nästa match för Tre Kronor spelas redan i morgon fredag, mot Italien. Tidigt spelas den också, 16.15.

Inga kommentarer: