fredag 12 april 2019

Semifinal 4 DIF vs FBK 3-1 och en skottäckning som blev en assist som blev matchboll gånger två


(Daniel Brodin jublar med klacken efter 3-0 FOTO JOHAN SAHLÉN)

Vilken match! Djurgården hade det mesta av spelet men efter två perioder med dominans släppte man in Färjestad i matchen i tredje perioden och hade gästerna haft det omdiskuterade domslutet med istället för emot sig så hade det kunnat bli riktigt svettiga slutminuter.

Nu vann Djurgården som därmed har två matchbollar på sig att avgöra, dels i Karlstad på söndag och dels hemma på tisdag - så vida inte Färjestad inte hittar kraft och tar de två närmsta matcherna och tvingar fram en match sju.

Här är några tankar från semifinal fyra, på Hovet på fredagskvällen:

(Robin Norell vet hur man tar en för laget... FOTO JOHAN SAHLÉN)

!!!!!!
ROBIN NORELL!!
Den uppoffrande skottäckning tillika lustiga assist som Djurgårdsbacken gör strax före DIF:s 3-0 mål är värt mängder av applåder.
Norell såg pucken komma snett inåt mot slottet längs isen, kör en sälen, sätter fram huvudet för att täcka skott och ”nickar” liggandes på magen pucken ut till Daniel Brodin som kan vända spelet, trampar på, kommer fri nere vid Markus Svensson och där är kylig i avslutet som han lyfter in till en 3-0-ledning.
Fint mål men den skottäckningen, vilken moralhöjare!

?????
Mål eller ej?
Färjestadsbacken Mikael Wikstrand bombade in en reduceringspuck förbi Adam Reideborn med 3.18 kvar av tredje perioden. FBK-forwarden Linus Johansson hade en skridsko eller två i målgården någon sekund innan, hoppade trots knuff från DIF-back undan när pucken kom och sedan blev det lååång videobedömning. Och till slut washout i stället för reducering till 3-2. Inte helt glasklart och det här lär diskuteras ett tag misstänker jag. Färjestads sportchef var så trött på hela situationen att han sa att han nu lägger av med hockey och börjar med fotboll i stället (vilket han väl inte gör men ändå).
Just de här millimeterdiskussionerna där målvakt har del av kroppen utanför målgården (i luften) men grillorna kvar i den samma verkar vara en följetong i det här slutspelet.

(...Sebastian Strandberg vrålar ut sin glädje efter sitt femte slutspelsmål FOTO JOHAN SAHLÉN)

SIFFRAN - FEM!
Som i hur många mål Sebastian Strandberg har gjort i slutspelet så här långt. ”Basse Beachmountain” som DIF:s twitteransvarige älskar att kalla honom gjorde elva mål i grundserien, varav ett på Färjestad i januari.
Under slutspelet har han klivit fram med ett mål i boxplay i kvartsfinal ett, ett i kvartsfinal två, ett i tom kasse i kvartsfinal sex, som en av endast två DIF-målskyttar borta mot Färjestad i semifinal ett och så nu i kväll som första målskytt i semifinal fyra.
Sebastian som kom till DIF, under slutet av förra säsongen från allsvenska laget Pantern    toppar nu ensam SM-slutspelets skytteliga. Hand upp den som hade förutspått detta inför säsongen men Djurgårdsforwarden har helt klart tagit stora kliv i sin utveckling den här säsongen och växt i i kostymen bättre och bättre inte minst i slutspelet.

EN SAK TILL
Jag slår väl in öppna dörrar här men vilket tryck och vilken underhållning Djurgårdsfansen bjuder på.
Ståplats är som en samtränad kör i världsklass och bara maler och maler på som en vibrerande ångvält och fick även med sig större delen av sittplats under större delen av matchen så pass att det ringer i öronen efteråt.
Det måste vara omöjligt att inte påverkas för spelarna, i båda lagen. För oss andra är det bara tacka och ta emot.


(Strandberg gav DIF en bra start på kvällen  FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF - FÄRJESTAD 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Djurgården leder semifinalserien med 3-1 i matcher.

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA:  Adam Reideborn, DIF 96,67%  och Markus Svensson, FBK 83,33 %
PUBLIK: 8 094
DOMARE:  Linus Öhlund och Tobias Björk

BÄST I DIF
MMM Robin Norell, b, Axel Jonsson Fjällby, f
MM Sebastian Strandberg, f, Adam Reideborn, mv
M Mattias Guter,f

BÄST I FÄRJESTAD: Markus Svensson, mv, Oskar Steen, f, Michael Lindqvist, f.

 (Adam Reideborn var nära nollan men var istället glad åt vinst och assist FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (08.11) Sebastian Strandberg (Bobo Petersson, Jason Garrison)
2-0 (17.02) Mattias Guter (Axel Jonsson Fjällby, Adam Reideborn)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
3-0 (5.58) Daniel Brodin (Robin Norell)
3-1 (08.32) Martin Johansson (Gustav Rydahl, Sebastian Erixon)

SKOTTEN I MATCHEN: 18-30  (5-8, 6-10, 7-12)

Citatet: 
”Vi har bara kommit överens om att vi kan inte komma ut på en skridsko eller sitta kvar i bussen och hålla på så vi kom överens om att vi kör från start och det funkar också”
(DIF-forwarden Axel Jonsson Fjällby förklarar i Cmore varför Djurgården har lyckats lyfta spelet i första perioden, något som inte alls funkade i semifinal ett och två  men varit riktigt bra både i onsdags och nu i fjärde semifinalen.)

Inga kommentarer: