onsdag 26 augusti 2020

Panelsvar Almtuna "Kanske hoppas Almtuna på en Bert Robertsson repris?"


 Här är mina panelsvar (mina tankar i slutat av augusti) om Almtuna inför säsongen 

Vad säger ni om lagbygget? 

 Det spretade rejält i maj men nu har Almtuna fyllt på med ett par backar (Anton Björkman och Simon Löf) samt målvakten Erik Hanses.  Uppsalalaget har som så många gånger tidigare plockat in två unga målvaktstalanger till a-laget, nu kommer Hanses stärka både den duon och laget med sin rutin.

Rutin finns det även gott om hos 29-årige backen Simon Löf. Anton Björkman däremot är ju bara 21, har tidigare fått epitetet backtalang och var med och spelade upp Oskarshamn i SHL men fick hela förra säsongen förstörd av en skada. Ska bli intressant att se vad de två erfarenheterna har betytt för Björkman.

Almtuna har även dragit i gång en swischkampanj i förhoppning om att få in ett par, tre NHL-spelare med Uppsalaanknytning under hösten. Det är rätt tomt på värvningskontot och här finns dyra försäkringar att betala, vi får se vad som händer på den fronten.


Vem blir poängkung?

Villiam Haag och Tobias Liljendahl gjorde 33 respektive 30 poäng i grundserien förra säsongen. De bör vara där uppe även nu, inte minst Liljendahl som fått in kompisen Emil Berglund som också bör kunna bidra med en del assist till sin gode vän. 

 

Vilken spelare har störst genombrottspotential? 

 Kanske någon av de två artonåriga målvakterna Oliver Håkansson & Oscar Leijon. Unge backen Filip Hasa tycker jag ser intressant ut och sedan får någon gärna överraska. Det är ingen flashiga namn i Almtuna men ett genombrott behöver ju å andra sidan inte alltid ske med buller och bång heller.


Vad ska vi ha för förväntningar på laget i år? 

 Svårt att säga då det rustas för NHL-stärkta lag under hösten både här och där i HA. Får Almtuna in pengar till ett par unga spelare med NHL-kontrakt som extra krydda eller inte, vad får de andra in spelar såklart roll men Almtuna borde väl kunna vara med och slåss om den sista slutplatsen i alla fall.

 

Vad är största enskilda nyckeln för att laget ska lyckas?

Almtuna har plockat in Robert Kimby som ny tränare. Inte så jätteerfaren ska kanske tilläggas. Han var med som assisterande tränare i Björklöven under förra säsongen då Löven hade stora framgångar men man vet ju aldrig hur stor roll assisterande tränare har där.

Kimby gör nu sin första säsong som huvudtränare i ett HA-lag, har utöver förra säsongens assisterande roll i Löven varit huvudtränare i Bålsta (div 2) och Enköping (div 1). Blir spännande att se om han kan kräma ur max ur detta laget.  Kanske hoppas Almtuna på en ”Bert Robertsson”repris?

 

 

Inga kommentarer: