onsdag 26 augusti 2020

Panelsvar SSK: "Det ska bli intressant att se om ”Sammes” väg är den rätta vägen "


 Mina panelsvar om SSK, obs att de är från 10 augusti.

Vad säger ni om lagbygget? 

Lagbygget är väl nästan färdigt och ser i skrivande stund intressant ut. Sportchefen Mikael Samuelsson började bygga om i laget redan förra säsongen, nu kommer hans prägel bli än mer tydlig men bygget kommer också kunna sättas mer under lupp när det inte längre går att ”skylla” på andras värvningar.

Bland nyförvärven finns både yngre ambitiösa namn som Emil Alba, Rasmus Kahilainen och Henrik Malmström kombinerat med äldre mer rutinerade spelare som Jacob Dahlström och Oscar von Sivers (tidigare Eklund).  Det ska bli intressant att se om ”Sammes” väg är den rätta vägen.

 

Vem blir poängkung?

Förra säsongens succéduo, Nick Olesen och Ludwig Blomstrand har förhoppningsvis kvar självförtroendet man jobbade sig till förra vintern.  Just Blomstrand har i många år varit på gång framåt men utan att lyckas hålla uppe poängproduktionen en hel säsong.

I vintras fick han äntligen ut allt det som man har anat finns i honom tidigare. Det kommer förhoppningsvis mera från duon nu. 

 

Vilken spelare har störst genombrottspotential? 

 Störst vet jag inte men det ska bli spännande att se bland andra 22-årige Emil Alba, son till legendaren Mats Alba och 20-årige Hugo Gustafsson kan göra i vinter. Båda spelar med hög energi, alltid sevärda men nu börjar det också bli dags att ta klivet som mer bärande spelare. Funkar det?

 

Vad ska vi ha för förväntningar på laget i år? 

Slutspel, absolut. Men det känns lite stökig på alla fronter i år med Corona, sen säsongsstart, nytt spelupplägg och hur reagerar ett lag som SSK på att spela (eventuellt) utan publik? Ser man bara till laget på pappret så måste minst slutspel vara ett givet första mål dock.

 

Vad är största enskilda nyckeln för att laget ska lyckas?

Som alltid – målvaktsspelet och om man lyckas bygga ett LAG av nyförvärv och befintliga spelare. Alexander Sahlin och Fredrik Bergvik är två bra målvakter – men har haft svängiga säsonger. Nu krävs stabilitet. Och Nichlas Falk är huvudtränare för första gången i SSK, nu är det lite upp till bevis, om han kan leda laget som och dit han vill.  

 

 

Inga kommentarer: