onsdag 26 augusti 2020

Panelsvar AIK: "Toppstrid. Givet. Inget annat än toppstrid."

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Här är mina panelsvar om AIK. Obs att svaren är lämnade   och det som hänt/händer efter det datum är inte med...

Vad säger ni om lagbygget? 

Det smällde till rejält i våras när spelare som Anton Holm, Fredric Weigel, Simon Fernholm, Filip Windlert och Nicklas Heinerö presenterades vara tillbaka i AIK. AIK har även lagt till spelare som Amil Krupic, Anton Karlsson och inte minst Johan Johnsson.

Man har även behållit flera av de spelare som såg ut att ha mest potential från förra säsongens lag. Bordet är dukat, jakten på SHL-kan börja. Det är bara längst bak som AIK saknar tunga namn men både Claes Endre och kanske framför allt Edvin Olofsson verkar vara spännande personligheter och enligt de som har koll sedan tidigare på duon så borde någon av dem kunna få ett genom brott.

Vem blir poängkung?

Det går ju inte att sätta några andra än Anton Holm och Fredric Weigel längst upp på den listan.  Känn pressen…. Sedan vore det ju kul om någon av de yngre fick ett genombrott men förväntningarna ligger såklart på de två bästa kompisarna som nu får spela tillsammans igen vilket tidigare alltid lett till höga siffror.

Vilken spelare har störst genombrottspotential? 

AIK hoppas nog att någon av målvakterna Claes Endre och Edvin Olofsson får det. Sedan har Lucas Feuk , Elias Lindström, Jacob Svensson, Carl Wassenius och Lukas Macklin alla möjlighet att få sina genombrott.

 Vad ska vi ha för förväntningar på laget i år? 

Toppstrid. Givet. Inget annat än toppstrid. Eller jo det var ju målvaktsparet då… men det känns som övriga laget är bra nog att kunna hjälpa sina slipsar så pass att det ska bli toppstrid ändå.

 Vad är största enskilda nyckeln för att laget ska lyckas?

Att spelare som Holm och Weigel får vara friska och skadefria. De är turbon i det här laget, mycket press och uppvaktning under matcherna kommer att fokuseras kring dem vilket gör att övriga spelare får utrymme att ställa till med problem för motståndarna de också.

Sedan inställningen. Förra året var… ja jag vet inte hur jag ska formulera det men det saknades något fundamentalt mentalt då. Nu har AIK nytt lag och inte minst ny lagledning som måste få alla att gå in i  säsongen med en vilja till och en glädje i att bära favoritskap och den press som det alltid innebär att spela i Gnaget.Inga kommentarer: