onsdag 2 september 2020

”Klart jag känner pressen, jag ska vara en av dem som leder laget”

(Fredric Weigel. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

AIK förlorade säsongens andra träningsmatch, den första mot allsvenskt motstånd, med 1-4 men resultatet mot Almtuna borta speglar inte riktigt hur matchen såg ut. Det var en jämn match, där lagen turades om att ta initiativet, skotten slutade på 30-29 och det var en väldigt böljande tillställning där inget av lagen fick till några längre stunder av sammanhållet spel.

Det finns att jobba på, som det brukar vara så här långt in på försäsongen. Men ska jag jämföra med förra året så är det som natt och dag, det syns att det finns en tanke, en röd tråd och en plan även om man inte lyckades genomföra så mycket av den nu.

Jag tog ett snack med  AIK-forwarden Fredric Weigel och AIK-tränaren Håkan Åhlund, intervjun med Åhlund kommer under torsdag kväll då jag måste i säng nu men i väntan på den får ni gärna lyssna in Fredric Weigel.

Vi pratade om: Känslan så här långt på försäsongen och att äntligen få spela match tillsammans med radarpartnern Anton Holm. Vi pratade om den ovanligt utspridda försäsongen, att sprida ut laget över tre omklädningsrum under match, direktiven de fått för att kunna spela men utan att sprida Covid 19 – hur firar man tex? Vi pratade även lite om vad han tar med sig från förra säsongen då han spelade i Jukurit (SM-liiga) och Björklöven och även hur han och Anton Holm resonerade när de valde att vända tillbaka till AIK.

Så in och lyssna här: https://youtu.be/Azy_vrtW_Jg ellern den inbäddade länken nedan.

Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: