söndag 27 september 2020

Matchtankar SHLpremiär DIF vs Frölunda 0-2

 

Säsongens första SHL-nedsläpp på Hovet. Foto www.hockeymedmariehallman.se

Jag ska inte tjata om Corona men visst är det en märklig känslan när det är tvärtyst på Hovet när Djurgården skrinnar in på isen. Nu tycker jag att DIF gjorde det man kunde i den biten men som fansen saknas!
 
Spelmässigt var det också en del som saknades, inte minst offensivt. DIF har en del att jobba med. Här är några tankar om matchen:


Lätt surrealistisk stämning utan fans på läktarna innan match. 
Foto www.hockeymedmariehallman.se

 


????? OFFENSIVEN?
Defensiven kan man väl inte klaga på när Frölunda skjuter 42 skott och bara ett passerar Mantas Armalis (sista målet var i tom bur) men offensiven? Hm. Nu kan man ha en bra offensiv utan att för den skull noteras för flest skott men 19-42 säger ändå en del om vilket lag som förde matchen och satte störst press och det var inte DIF. I andra perioden var skotten 4-17 och det var väl knappast vad någon i DIF hade tänkt sig.
 
!!!!!!! MANTAS! : Första SHL-matchen sedan han blev klar för comeback i DIF. Gjorde en fin match och räddade DIF vid flera tillfällen. I slutet av första rånade han dessutom Frölunda backen Stefan Elliott på ett givet mål då Elliot fick chans på en retur, hade öppet mål men Mantas hann få ut ett ben och sätta stopp där.
 
ROOKIEKOLLEN:
William Eklund gjorde en fin match. Förra säsongens överraskning har jobbat på bra under sommaren och 17-åringen (som fyller arton den 12 oktober) såg mer än redo ut och fick även lovvord av Robert Ohlsson på presskonferensen efteråt. Och fick även ta en dopingkontroll där 21-åringen Linus Andersson fick vara ”extrapappa”. Lite kul ändå.
 
BOMBEN! Vilken skott jättelöftet Mattias Norlinder har. Frölunda backen gjorde sitt första SHL-mål i karriären och blev därmed förste spelare att näta på Hovet för säsongen. Frölunda spelet pucken bakom Mantas Armalis, Lucas Raymond skickad pucken snett in i banan där Norlinder kom och sköt i skäret. Eller sköt … bombade in skottet. Måste vara omöjligt att ta den stenhårda och blixtsnabba projektilen så ingen skugga över DIF-målvakten där.
 
SIFFRAN: 2. O. 120.
Välj vilken ni vill men Frölundas målvakt Niklas Rubin har öppat med två raka nollor. 120 minuter utan att släppa in ett enda mål. Här snackar vi drömstart.
 
FANSENS HÄLSNING
Inga fans på plats, bara detta på ståplats. Snacka om talande tystnad.

Fansens hälsning. Foto www.hockeymedmariehallman.se

 
 

Citatet: 
Vi behöver kaxa till oss lite.”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson på presskonferensen efter matchen)
 
DIF vs FRÖLUNDA 0-0 (0-0, 0-1, 0-1)
MATCHEN: MM
MÅLVAKTERNA: Mantas Armalis, DIF  97,56 % och Niklas Rubin, Frölunda 100 %
DOMARE: Mikael Sjöqvist och Andreas Harnebring.
 
BÄST I DIF   
MMM Mantas Armalis, mv
MM Jacob Josefson, f
William Eklund, f, 
 
BÄST I FRÖLUNDA: Mattias Norlinder, b, Niklas Rubin, mv,
 
MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR :  
https://stats.swehockey.se/Game/Events/490418

Inga kommentarer: