söndag 27 september 2020

"Vill vara en som tränarna kan lita på"

Foto: skärmdump från difhockey.se

Linus Andersson har jämförts med både Emil Bemström och Daniel Brodin och lagkamraten Sebastian Strandberg har till och med sagt att Linus kommer ”göra stordåd” i DIF.

Och på söndagen var det dags för Djurgårdens forwardsvärvning att äntligen spela första matchen i SHL med DIF och även dags för första matchen som en ”ordinarie spelare” i högsta ligan.
Linus har förvisso åtta matcher i SHL med Skellefteå på sitt CV, från säsongen 2016-2017 men då med en snittistid på cirka fem minuter.

Nu är det andra förväntningar och en helt annan roll som väntar för den 21-årige högerskytten bördig från Arvidsjaur.

Under försäsongen har han visat att han har ett riktigt vasst skott, inte minst i matchen mot Brynäs i Skoda Trophy.

Nu gick DIF mållösa från SHL-premiären mot Frölunda och men Linus är en spelare jag tror kommer kliva fram rejält i vinter så jag ville ta ett snack med honom efter SHL-premiären. Nu hamnade han och några till i dopingkontroll och det tog sin tid så det blev en telefonintervju med honom till slut (om ni undrar över den lite udda bilden och ljudet).

Vi pratade lite om just den dopingkontrollen, att han fick extraknäcka som ”pappa” åt William Eklund, debuten för DIF, om att spela – och peppa upp sig inför – en publikfri arena, hans skott, Strandbergs hausse, familjens stöttning, med mera så in och lyssna här:


 Foto: Skärmdump från difhockey.se

Inga kommentarer: