tisdag 24 november 2020

Matchtankar DIF vs Brynäs 4-1 och en hysteriskt historisk minut

Vilken häftig match! Brynäs inledde i furiöst tempo mot DIF som tog time out, vände matchen både spel och målmässigt och inte minst bjöd på en hysterisk, historisk sista minut i första perioden.

Brynäs kändes starkare i andra, där blev det 1-1 men sedan kunde DIF hålla undan och gästerna kändes lite tomma i tanken. Här är några tankar om matchen (jag var ej på plats så ingen intervju)

!!!!!! ÅRETS RÄDDNING !
 I alla fall så här långt in på säsongen men jag tror den här kommer stå sig ett tag för hur lyckades Mantas Armalis rädda med klubban bakom ryggen på sig själv? Inte undra på att Brynäsbacken Marcus Björk bara skakade på huvudet efteråt. I det läget (6.49 in i första var det spel mot ett mål – DIF:s – och Djurgården tog time out med svettiga 0-11 i skott så långt)

????? SAMUEL ERSSON?
Var briljant i början av säsongen, kom med i Tre Kronor men har nu haft lite småtufft senaste matcherna även om jag tycker att han kunde ha fått bättre stöttning vid målkanonaden i första.
Brynäs andramålvakt Viktor Andrén är skadad och Brynäs har då junioren Adam Mattsson att sätta in.

Det blev inget byte av målvakt i kväll och Samuel gör det bra större delen av matchen men något skaver. Brynäs har nu bekräftat att man byter målvaktstränare, ut med Robin Danielsson (som fortsätter med juniorerna) och in med Micce Andreasson.

Man undrar ju vad som hände där?

ROOKIE KOLLEN:
Inga poäng av hete William Eklund i kväll men han noterades för tre tacklingar. Bra! Det är många som inte får till en enda tackling på flera matcher så jag gillar att han är där i hettan och sätter avtryck.

SIFFRAN: 19.59
Mycket spännande siffror i kväll. Linus Andersson tvåmålsskytt. Djurgårdens tre första mål kom inom loppet av 56 sekunder i sista minuten av första perioden. Tid för målen: 19.03, 19,17 och 19.59.

”Jag visste att det var lite tid kvar, försökte bara komma in så långt som möjligt och skjuta så gick den in. Jag väntade på att backen skulle kliva upp på mig men han backade bara av då var det bara att prickskjuta mellan hans klubba och grilla” sa Linus Andersson till Cmore.

Linus hade för övrigt endast gjort två mål inför matchen, båda på hemmaplan, det första i DIF-tröjan 1 oktober mot Malmö och det andra 12 nov mot LHC.

De här tre målen var för övrigt historiska enligt Domarna på se, med dunderkoll på statistiken. Så här skriver han på twitter:
Jag hittar INGEN match fr o m 99/00 där ett lag gjort 3 mål i en periods sista minut och där inget av målen är i öppen kasse. Historisk kväll på Hovet!”

BERGFORS!
Det var inte en utan två tvåmålsskyttar i Djurgården i kväll då Niclas Bergfors gjorde 2-0 i första perioden och 4-1 i den andra.

Niclas är en minst sagt underskattad spelare inte minst i spelet men han kan ju göra mål också. Målen var hans fjärde och femte för säsongen.

Den rutinerade DIF-forwarden skjuter mycket också, noterades för flest skott i DIF (som så ofta). Denna kväll landade han på fem skott.

Citatet

Han får stå kvar och ta sitt ansvar. Man kan inte byta målvakt varje kväll .”

(Brynästränaren Peter Andersson på frågan om han inte borde byta målvakt efter Djurgårdens historiska hysteriska minut)