onsdag 25 november 2020

Stark coronaomstart av AIK

Hyfsad coronaomstart för AIK.... eller nä mer än hyfsad, riktigt bra och seger 4-1 mot ett Västerås i toppen av tabellen.

Formen verkat - trots coronan - vara på starkt uppåtgående. AIK bjöd på bra fart och riktigt kreativt spel.

Inlånade Malmöbacken Malte Setkov var ett fint tillskott, såg till att det blev bra fart i spelet redan nerifrån egen zon och upp. Oliver Wahlström tillbaka i spel, såg pigg ut och gjorde både mål (1-0) och assist på sista målet (4-1).

Max Lindholm gjorde  2-0 bara 21 sekunder efter Wahlströms första mål, lagkapten Filip Vindlert som ju inte är den mest offensive backen och som brukar göra typ ett mål per säsong satte nu 3-0 efter 16.35 av andra.

Jacob Svensson fyllde på med ett mål i tredje så seger 4-1 mot Västerås alltså. Claes Endre tog 25 av 26 skott,

"Det är bra fart! Man ser att boysen är sugna på att komma tillbaka och spela"" konstaterade lagkaptenen Filip Vindlert i andra pausen till C More.

Claes Endre sa å sin sida, efter matchen, att utespelarna hjälpte honom att gå vinnande ur striden ikväll:

"Från min sida var det lugnt jag hade kalla fötter hela tiden, tror det tog tio minuter in i andra innan jag hade något att göra men en grym laginsats, en av våra bästa matcher"