torsdag 10 december 2020

Matchtankar DIF vs Örebro 5-2.

Foto www.hockeymedmariehallman.se

Lagkaptenen Jacob Josefson gjorde comeback, William Eklund som missar JVM likaså. Bobby Nardella går från klarhet till klarhet och jag bara älskar Tom Nilssons inställning. Här är några tankar om torsdagens match på Hovet.


ALDRIG GE UPP:
Örebro inledde bäst - spelmässigt men det var Djurgården som gjorde första målet efter en fin viljeinsats. De ska man aldrig underskatta. Skott
Från långsidan av Wiliam Eklund, Kalle Östman försöker styra in pucken men en Örebrospelare lyckas hindra det samtidigt som DIF-backen Tom Nilsson kastar sig fram och slår in pucken.

Ända in i kaklet, jobba in mål där det ser ut att vara över. Det är den inställningen man (eller i alla fall jag) vill se. Jag har gjort en intervju med Tom som kommer ut under fredagen.

SIFFRAN: 2
DIFs sena värvning, backen Bobby Nardella, har en fortsatt stigande form. Gjorde 2-0 i kväll med en riktig delikatess, rätt upp i bortre kryss så att det klingade över det tomma Hovet. Målet var hans andra i DIF. Det innebar att han gjorde mål för andra matchen i rad (plus en andra assist) och har nu gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna.
 
LÖFTET:
Robin Kovacs känner sig i kanonform, berättade han för C More i pausintervjun.  Lovade även ett mål och sa: ”Jag ska ha en innan vi åker härifrån". Och det fick han. DIF hade precis fått 4-1 bortdömt, när en DIF-back tappade pucken till Emil Larsson som vände spelet, passade över centrallinjen till Kovacs som satte pucken högt till 3-2.(Foto www.hockeymedmariehallman.se9
 

ROOKIEKOLLEN:

William Eklund missade ju JVM pga Covid. Var med här i stället, spelade 14.14 (om ni vill jämföra så spelade Dick Axelsson 14.179  En sak jag har funderat på är hur det känns i kroppen att gå från covid 19 in i en konditionskrävande match på SHL-nivå men när jag har frågat runt lite så har en del inte påverkats alls medan andra haft svårt att få ut fullt kräm av lungorna. Vet inte hur det var för William specifik men knepigt det där.
 
 BRA MINNE MEN KORT:
Dick Axelsson glömde (enligt C More) tydligen halsskyddet i omklädningsrummet... så någon fick kuta och hämta det innan kom matchen i gång. Jag förstår att de är skydden kan skava men just därför borde det väl kännas om det inte är på? Skämt åsido. Skydda dig Dick!
 
!!!!!! EFFEKTIVITET – ELLER INTE!!
Örebro vann skotten i andra perioden med 22-6. DIF gjorde två mål på sina sex skott och Örebro blott ett på sina 22. Nästan så man får gnugga sig i ögonen när man ser de siffrorna.
 
INGET MÅL
Jacob Josefson var nära att göra mål i sin comeback då han efter 6.14 var sist på en puck som gick in bakom Jhonas Enroth men målet dömdes bort efter videokoll. Där såg man hur Rhett Rakhshani släpade sitt vänsterben genom målgården och hade kontakt med Enroth i den avslutande delen av anfallet samtidigt som JJ sköt.
 
Citatet: 
En skön känsla (att få spela match) även om det blev lite jobbigt med flåset. Jag har försökt släppa det som hänt, det har snurrat i mitt huvud ganska mycket. Jag har ältat klart och vill inte tycka synd om mig själv mer” .”
(William Eklund till sportbladet)


Skärmdump från C More


******* MATCHFAKTA *******
 
DIF vs ÖREBRO 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
 
MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA: Mantas Armalis, DIF  94,44% och Jhonas Enroth, Örebro 85,71 %
DOMARE: Tobias Björk och Linus Öhlund
 
BÄST I DIF
MMM Bobby Nardella, b
MM Mantas Armalis, mv
M Jacob Josefson, f
 
BÄST I ÖREBRO:  Robin Kovacs, f, Emil Larsson, f och Kristian Näkyvä, b
 
 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR :   

 
 
 
 


2 kommentarer:

Unknown sa...

Som vanligt en väldigt bra skriven text och klar analys av matchen. Kan själv tycka att Djurgården ger och tar väldigt mycket i andra perioden. Men skulle man titta närmare på det, är min känsla att DIF har förlorat fler period 2 än vunnit.

Marie Hallman sa...

Tack snälla, det värmer! Och du har helt rätt om perioderna. Här https://stats.swehockey.se/Teams/Statistics/WonPeriods/11450 kan man kolla! Enligt den statistiken är DIF och Rögle i topp i första perioden, har vunnit 55 %.
Sedan dippar det. DIF är elva i andra med 25% och ökar sedan till tredje där man är delad trea (återigen med Rögle) på 40 %. Om man betänker att Rögle ligger klart bättre till poängmässigt så har ju DIF stor potential för att klättra om man fick till andraperioderna med!
återigen, tack för pepp och jag är glad att du läser. Ta hand om dig!