onsdag 16 december 2020

Claes Endre: "Man lever på lite moln just nu"

Claes Endre värmer inför en tidigare match. Foto Gabriel M Gustafson/arkiv.

För en vecka sedan fick Claes Endre och hans sambo dottern Zelda. I kväll tog Claes Endre sin tredje nolla för säsongen när AIK vann med 6-0 mot Almtuna.

Segern innebar att AIK nu har tagit tre raka segrar, för första gången den här säsongen. Först 3-2 mot Tingsryd den 7 december följt av 3-2 mot Vita Hästen och nu 6-0 mot Almtuna.

AIK har för övrigt vunnit fyra av de sex senaste matcherna man spelat och det i de sex matcher som följde coronauppehållet där merparten av laget var smittade – om än mestadels lindrigt.

Mot Almtuna inleddes målskyttet av Nicklas Heinerö som även gjorde 3-0. Övriga mål gjordes av Fredric Weigel med ett slagskott som lovade mer, Eric Norin -som gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Gnaget, Max Lindholm och Anton Karlsson.

Det är lite speciella tider nu och därför är intervjun gjort via telefon och jag har tyvärr ingen egen gammal bild på Claes utan mask så nu blir det denna!

I Intervjun pratar vi om dottern Zelda, förlossningen, tredje nollan (”kanske en av de lättaste”), kvällens sex mål och varför Weigel borde skjuta mer. Vi pratar även om AIKs tredje raka seger, hur man börjar få ihop gruppen mer, att AIK lyckades vända Coronauppehållet till något bra trots att större delen av laget var smittade, att självförtroendet börjar växa i laget och även hos honom själv.

Vi pratar även om hur Claes, som har stått 15 av 19 matcher hittills, har tagit chansen och vågat lita på processen, om att höja lägstanivån och det personliga rekordet om fem nollor under en säsong (med Boden i HockeyEttan) och om de här med att vara kaxig eller inte (apropå Fredric Weigels löfte i CMore om att ”Löven får smaka på fredag”). Med mera. Så in och lyssna här nedan:

Copyright ljudet: Marie Hallman copyright bild: AIK HockeyInga kommentarer: