söndag 8 november 2020

”Svårt att veta hur mycket känslor man får visa”


Anton Karlsson står för mycket energi, för "grit" som man säger i NHL och är en passionerad, aggressiv - ibland för aggressiv säger han själv - spelare. Och när till och med han ser beskedlig ut i en 1-5-förlust så undrar man ju vad som är fel.

För något stämmer inte här och nu. AIK får trots ett starkt lag på pappret ihop det och ligger utanför de åtråvärda slutspelsplatserna efter tretton spelade omgångar varav endast fyra slutat med vinst (två matcher mot Tingsryd, en match mot Väsby och en match mot Kristianstad).

Nu har ju Anton gjort flest mål så här långt, fyra stycken men just målgörandet har med några få undantag varit en svag punkt för AIK under inledningen av säsongen. AIK är bland de sämsta när det gäller att få in pucken i mål – samtidigt som man är bland de som släppt in flest bakåt.

Och oavsett skäl, AIK:s läge är allt annat än bra även om man kan peka på faktorer som nytt lag, ny tränare, ny spelstil osv.

Här är en intervju med Anton Karlsson (vars stil på isen jag personligen gillar när han väl får släppa känslorna fritt) om…

… ännu en tung och stor (siffermässigt) förlust trots att man inte är spelmässigt sämre, hur AIK ska komma igång, att ligga i botten av tabellen och inte få något lyft, att det rinner iväg poängmässigt nu.

Martin berättar varför laget bryr sig fast det kanske inte ser ut så för alla. Han lyfter den nu märkliga sitsen där man som spelare vill visa känslor men tvekar pga de nya domarreglerna som bland annat skickat lagkamrater till utvisningsbåset för snack mm. 

Vi pratar även om hur AIK ska få handbromsen att släppa, varför det är så svårt att få till det enkla spelet här och nu, att vilja för mycket men inte få ut det, hur han vill gå i bräschen för att vända det nu tunga läget med mera. Så in och lyssna här:

Copyright ljud och bild: Marie Hallman


Inga kommentarer: