fredag 22 september 2023

FEM PUNKTER DIF efter premiärsegern mot Björklöven


Magiskt tryck på Hovet under Djurgårdens hemmapremiär. Foto: skärmdump TV4 hockey.

Vilken härligt intensiv match det blev i Lützendimman på Hovet. Djurgården var bäst inledningsvis, Björklöven kom igen och vände men hemmalaget vände tillbaka efter en dramatisk avslutning på tredje perioden. Allt framför fullsatta läktare där det bjöds på ett läckert tifo – inte bara i klacken utan även på långsida och sittplats. Mäktigt!
 
Här är några punkter från matchen:
 
#1. Ludvig Rensfeldt.
Får aldrig de stora rubrikerna men det var han som gjorde 1-0 och såg till att Djurgården till slut fick utdelning på sitt massiva skottövertag (15-3 i första, 41-18 totalt). ”Ludde” var dessutom nästa bästa tekare i Djurgården (8-4).
 
Själva målet kom efter en fin passning av Kevin Karlsson in framför målet där Rensfeldt gick ner på ett knä och styrde upp pucken i nättaket.
 
"Otrolig stämning här inne, vi får fin hjälp från start! " sade Ludvig Rensfeldt till TV4 play.
 
#2. Leveransen!
Marcus Krüger lyfte fram honom inför premiären och sa att Wiktor Nilsson mycket väl kan bli den mest sevärda spelaren i DIF i vinter. Och som 21-åringen levererade.
 
Wiktor Nilsson gjorde 2-0 ur en supersnäv vinkel, då han sträckte fram klubban och fick bladet på John Normans långskott och sedan styrde in pucken på ett minst sagt oväntat sätt.
 
 ”Jag har nog aldrig gjort något likande (mål) tidigare. Försökte bara få en träff på pucken, tur att den gick in” konstaterade Djurgårdsforwarden själv i TV4 hockey.
Men det var inte slut där. Nilsson var med i förarbetet till John Normans 3-3 mål och bankade in spiken i kistan när han satte 5-3 i tom bur med 44 sekunder kvar av tredje perioden.
 
Så 2+1 i premiären. Helt okej…
 
#3. Matchstraffet.
Unge backen Axel Andersson blev lite väl het i en närkamp, tog ett tvåhandsgrepp om klubban och tryckte den tvärs över fejset på en Björklöven spelare. Och så får man såklart inte göra. Matchstraff och slutspelat.
 
Djurgården hade redan Edvin Hammarlund på utvisningsbänken och Björklöven fick nästan två minuter i fem mot tre och sedan ett långt fem mot fyra på det men lyckades inte göra ett dugg av det guldläget att vända matchen där.
 
Starkt av DIF att städa av matchstraffet som de gjorde. Att Björklöven ändå lyckades vända matchen med två snabba mål av Maxime Fortier i den tredje perioden är ju en helt annan historia.
 
Djurgården hade en svacka där men vände som sagt tillbaka och vann. Starkt det med i ett läge när det kunde ha runnit i väg till Lövens fördel.
 
# 4 !!! Utropstecknet !!!
Olle Liss!!!! Satan i gatan vilket skott han har. Just som det såg ut som att Löven vänt och skulle sno åt sig tre pinnar drog Olle Liss i väg en missil som fräste förbi Joona Voutilainen i gästernas mål.
 
Liss som var på väg att åka och byta berättade i TV4 hockey att han ändå stannade kvar på isen så han ” såg att det kunde bli en  två mot etta om jag bara skynda mig lite….”
 
Och det var just vad han gjorde. Liss gjorde två mål, även i förra årets premiär. Han må vara en säkerhetsrisk bakåt ibland men de skotten han får iväg! Att han sattes lite åt sidan i slutet av säsongen i våras kändes fel då och än märkligare efter ett sånt här mål. Läge att satsa lite mer på Olle Liss i vinter?
 
Tilläggas bör att Liss sköt direktskott på en magiskt fin passning från Marcus Krúger som drog ner tempot, hittade DEN DÄR luckan och liksom avstannande bara petade in pucken där, perfekt för kedjekompisen att bomba i väg.
 
 
 #5. ??? Frågetecknet ???
Ska bli intressant att se hur lång avstängning som Axel Andersson får. 2-3 matcher verkar vara experterna vara ense om när det gissades i studion.
 
 
MATCHFAKTA DJURGÅRDEN VS BJÖRKÖVEN 5-3 (1-0, 1-1, 3-1)
 
Skott 41-18  Wiktor Nilsson sköt flest skott för DIF, nio stycken.
 
Målvakterna: Viktor Andrén Djurgården 83,33% och Joona Voutilainen 90%
 
BÄST I DJURGÅRDEN
MMM Ludvig Rensfeldt, f
MM John Norman, f
M Marcus Krüger, f
 
BÄST I BJÖRKLÖVEN
MMM Maxime Fortier, f
MM 
Joona Voutilainen, mv
 
BÄST I BJÖRKLÖVEN
MMM Maxime Fortier, f
MM Joona Voutilainen, mv
Nicolai Meyer, f
 
Övrig matchfakta finns här: https://stats.swehockey.se/Game/Events/774892
 
Citatet:
”Vi visar karaktär. Den och lagsammanhållningen finns där redan”
Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv till TV4 hockey efter premiärsegern

Inga kommentarer: