fredag 29 september 2023

GNETA IN SEGRAR I MOTVIND - Fyra punkter efter Tingsryd vs Djurgården 2-3 e förlTre matcher, tre segrar – vara de två senaste efter förlängning mot Västervik i onsdags och Tingsryd på fredagskvällen.  Djurgården inledde säsongen med högkaratig underhållning mot Björklöven hemma men har under Smålandsturnén gjort en av de viktigaste sakerna ett lag kan göra under säsongen – gnetat in två segrar i motvind.

För säga vad man vill om spelet. Det var inte vackert (förutom några enstaka glimtar som jag ska återkomma till) men det var ett väl hanterat mindgame i en hall som är så mycket motlut i snöslask som det bara kan bli.Vaddå snöslask? Det är ju varmt ute? Jajamen. Men de här seriematcherna i djupaste, mörkaste smålandsskogarna ser ut så här. Jag har sett alldeles för många och jag vet att det är som att titta på en evinnerligt lång cykeltur i världens längsta uppförsbacke med småspik regnandes i sidled, slir under hjulen och en aldrig sinande snålblåst. Givetvis emot.

I Tingsryd får man inget gratis som gästande lag. Det är tålamod som vinner matcher här. Och i kväll hade Djurgården bäst tålamod kombinerat med några fina individuella prestationer som gav det lilla extra:

 .#1 HUGO HÄVELID
Den blott nittonårige målvakten gjorde sin första seriematch i DIF-tröjan. Såg lugn och strukturerad ut. Stod oftast rätt och fick puckarna på sig. De två mål som gick in kom i situationer där det var stök och bök och returer, dvs situationer som är svårhanterade för en ung spelare men jag tycker trots de två insläppta målen att Hävelid gjorde en fin debut med ett bra intryck. Det såg ut som att han spred lugn runt sig. Det är värdefullt.

#2.LINUS KLASEN
Jobbade fram pucken och bjöd Emil Berglund på en fredagsräkmacka som hette duga vid fram spelningen till 0-1. Extra majonäs var det där och Klasen var även inblandad i segermålet där ha återigen jobbade loss pucken, snurrade, vred och vände bort hela Tingsryd innan han lade in pucken till Alexander Ytterell som rutinerade skarvade vidare till hårdskjutande Wiktor Nilsson. Boom.

.#3. ALEXANDER YTTERELL
Den nu 32-årige Djurgårdsbacken är född i Vetlanda och verkade trivas bra på välkänd Smålandsmark. Men faktum är att Alexander Ytterell, som fick förra säsongen förstörd av skador, har sett allt starkare ut under de här tre matcherna. Det vore ju kul om han får vara frisk och kunna spela hela vintern nu, för här finns potential.

#4. WIKTOR NILSSON
Som han klippte till när matchen avgjordes en minut och elva sekunder in på förlängningen. Målet var Wiktors tredje på tre matcher (de två första kom i hemmapremiären mot Björklöven) och det står nu totalt fem poäng (tre mål och två assist vid 21-åringens namn.

 Marcus Krüger lyfte fram just Nilsson när jag frågade vem som blir rolig att se i vinter. Finns ingen anledning att tvivla på den förutsägelsen.
 
MATCHFAKTA TINGSRYD vs DJURGÅRDEN 2-3 e förl  (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
Skott 30-27  Linus Klasen noterades för flest skott för DIF, fyra stycken.
Målvakterna: Tomas Rydén, Tingsryd, 88,89 % (tog 24 av 27 skott) och Hugo Hävelid 93,33% (tog 28 av 30 skott). 

BÄST I DJURGÅRDEN
MMM Linus Klasen, f
MM Hugo Hävelid, mv
M Alexander Ytterell, b
 
BÄST I TINGSRYD
MMM Emil Forslund mf
MM Tomas Rydén, mv
Felix Olsson, f
 
Övrig matchfakta finns här: https://stats.swehockey.se/Game/Events/774913 

Inga kommentarer: