onsdag 4 oktober 2023

HATTROOCK, TENNISSIFFROR OCH EN HÅLLEN NOLLA. Nybro vs AIK 0-6

De tillresta AIK-fansen hade en helkväll i Nybro. Foto: skärmdump TV4 Play.

Branden Troock är ett namn som de flesta nog inte hade hört talas om tidigare. 29-åringen med Edmonton som födelseort, Whitemud West MHA som moderklubb och en karriär mestadels spenderad i AHL och ECHL var ett oskrivet kort.

Fyra matcher in i säsongen har han gjort mål i tre matcher av fyra, vara tre kassar och därmed hattrick i onsdagens bortamatch mot Nybro.

”Hattroock” som jag såg att såväl Fredrik Söderström (TV4 Play) som Mattias Ek (Hockeynews) nu har döpt honom till har verkligen levererat.

Han är högerskytt, 188 cm lång och 95 kilo samt spelar med en pondus som AIK verkligen behövde få in i truppen. Att han dessutom har ett bra skott och uppenbarligen fint spelsinne gör inte saken sämre.
Efter mål i premiären mot Brynäs, mål hemma mot Björklöven och nu alltså hattrick borta mot Nybro får man väl säga att nyförvärvet har visat framfötterna.

Jag ska, vis av erfarenhet, kasta in en brasklapp här också. Det har genom åren dykt upp spelare som har fått en kalasstart, bombat in mål och sedan… fått soppatorsk redan efter några omgångar.

Om Troock är ett tidigt tomtebloss eller en klippa som håller lär visa sig men några saker jag verkligen gillar så här långt är hur kanadensaren så självklart söker målet, skjuter först och passar sedan, spelar med tyngd och pondus, är tung att möta i närkamperna och hur han för med sig ett fokuserat lugn ut på isen. Det fladdras inte. Det är rejält. Och det behöver detta AIK med tanke på svajandet i och mellan matcherna de senaste säsongerna.

***********
# AIK släppte in fem mål mot Brynäs (Bibeau), fyra mot Björklöven (Normann) och tre mot Kalmar (Bibeau). Ikväll stod det noll i kolumnen insläppta. Antoine Bibeau höll därmed sin första nolla i AIK. Viktigt, inte minst mentalt, då AIK släppte in många mål både under försäsongen och under säsongstarten (se ovan).

# Det är omvänd formkurva även på målskyttet just nu för AIK. Efter blygsamma två fullträffar i Gävle och endast en i Umeå, gjorde AIK sex mål i Kalmar senast och alltså sex mål nu i Nybro. Tre av de sex målen i kväll kom för övrigt i pp. Viktigt mentalt x 2 såklart.

# AIK:s rivige forward William Ignberg Nilsson fick inte vara med och jubla åt alla målen på isen. Han drog nämligen på sig matchstraff efter en huvudtackling, 6.19 in i den första perioden. En händelse som kunde förstört kvällen rejält men Nybro lyckades inte dra nytta av det fem minuters pp som man fick där och då, mycket tack vara riktigt fint boxplay av AIK där backen Alfred Barklund ska ha en extra eloge. Ja inte bara där utan i hela matchen. Han står bokstavligt talat upp för sin målvakt, är svårflyttad i närkamperna och känns allmänt stabil.

 
BÄST I AIK
MMM Antoine Bibeau, mv. 100 procent!
MM Branden Troock, f. Hattrick!
M Zion Nybeck, f . Har fått en flygande start. Alfred Barklund, b. Stabil!
 

Inga kommentarer: