tisdag 19 augusti 2014

Träningsmatch Västerås - SSK - SLUT 5-4 efter straffar

Ny träningsmatch på G! Nu Västerås mot SSK i ABB Arena i Västerås. Jag har tagit med en bättre dator den här gången så nu ska det väl gå att köra lite uppdateringar här allteftersom. Blir ingen "riktigt" live men lite då och då under matchen.

Först laguppställningarna:


VÄSTERÅS
Målvakterna
Jonas Fransson (Jonathan Bjurö)

1:a femman:
Hampus Larsson, Nick Angell_Jeremy Williams, Dustin Johner, Conny Strömberg.

2:a femman:
Jonas Emmerdahl, Johan Jonsson_Matt Fornataro, Evan McGrath, Fredrik Johansson

3:e femman:
Per Helmersson, Marcus Söderkvist_Eddie Davidsson, MIkael Frycklund, Brock Montpetit

4:e femman:
Mathias Linnarud, Kevin Weiskog (extraforward)_Mathias Bromé, Christopher Mastomäki, Linus Svedlund.

SSK
Målvakterna:
Sebastian Idoff (Tim Sandberg)

1:a femman:
Robin Press. Michal Gulasi_Jonas Engström, Robban Carlsson, Jacob Dahlström

2:a femman:
Christopher Aspeqvist, Adam Hansen_Francois Bouchard, Alexander Larsson, Mattias Beck

3:e femman:
Simon Löf, Peter Nolander_Jesper Frödén, Lucas Carlsson, James Sixsmith

4:a femman:
Jesper Thörnberg, Marcus Lundberg_Victor Ahlström, Erik Lindhagen, Oscar Ahlström


SSK har bara spelat två träningsmatcher innan denna, vann mot LHC med  och förlorade senast mot AIK med 2-4. Mot AIK var det tunga, tunga ben på Sportklubbens spelare. Ska bli intressant att se var i uppbyggnadsfasen de är nu.

FÖRSTA PERIODEN
Västerås får en bra start, etablerar bra tryck direkt och får även utdelning i form av först pp och sedan 1-0 redan efter 3.54.

MÅL VIK: 1-0 (3.54) Jeremy Williams (Nick Angell, Eddie Davidsson) Spel 5 mot 4.

Klapp-klapp spela av VIK framför Idoff som avslutar med att Williams skickar upp pucken i nättaket. Stiligt VIK om än inte så roligt för SSK...

SSK fick för övrigt pp strax efter målet, dock utan att kunna få in pucken. Klart bättre chanser för SSK i detta PP, bland annat bra slagskott nyss av Adam Hansen som... ser han inte lite större ut i år? I alla fall med skydden på!

09.55 Ny utvisning för Västerås Brock Montpetit, det var han som satt utvisad för en stund sedan och även då för slashing.

MÅL SSK: 1-1 (13.08) Victor Ahlström (Oscar Ahlström, Erik Lindhagen)

Victor står plötsligt helt ensam mitt framför nästan på drar lite hit och dit innan han helt sonika lyfter in pucken ovanför VIK-målvakten

14.41 in i första lackar Conny Strömberg på något, drar klubban i sargen utanför SSKs bås, vet inte om han lyckas träffa någon spelare, kommer i diskussion med domare och får två minuter för missconduct. SSks tredje PP så här långt, får se om de kan få ut något av det?!

Nä. Det fick dem inte. Nytt PP för VIK  i sluteminuterna av perioden och de sätter betydligt bättre press på motståndarna i sina överlägen än vad SSK gör. Två stolpskott på typ 20 sekunder och en snygg räddning av Idoff på det.

Periodpaus nu. Känns som VIK inledde och avslutade starkast, bland annat tack vare bättre spel i PP vilket man hade både inledningsvis och avslutningsvis i första. SSK är så här långt klart bättre i fem mot fem än i PP.

ANDRA PERIODEN

Jacob Dahlström åkte ut för tripping med 1.45 kvar av första perioden och SSK fick alltså börja med underläge i femton sekunder. Nog fan hann VIK göra mål efter tretton av dessa...

MÅL VIK: 2-1 (00.13) Dustin Johner (Conny Strömberg, Nick Angell) Spel 5 mot 4.

SSK tog kallduschen på rätt sätt och vände istället till kvittering och ledning för första gången i matchen.

MÅL SSK 2-2: (3.41) Jonas Engström (Peter Nolander)

Skott utanför av Nolander som går i sargen och studsar in framför mål där Engström håller sig framme och få in pucken.

MÅL SSK 2-3 (4.22) Victor Ahlström (Robin Press, Erik Lindhagen)

Klappklappspel och så blir det öppet mål för lillebror Ahlström.

SSK har så här i matchen var klart bättre än VIK i fem mot fem, VIK fortsätter vara bättre i pp men även VIK fick in en puck sedan backarna Christopher Aspeqvist och Adam Hansen stått och slappnat av lite...

MÅL VIK: 3-3 (4.55) Eddie Davidsson (Brock Montpetit, Nick Angell)

Montpetit lägger pucken enkelt mellan de två SSK backarna fram till Davidsson som får friläge, väntar ut Idoff och skickar in pucken över axeln på honom.

Nick Angell var ju viktig för Karlskrona förra säsongen, ser ännu bättre ut nu. Kommer betyda mycket för VIK.

Angell har ju för övrigt assist (andra ass på två av dem men ändå) på samtliga tre mål av VIK så här långt. Men han är inte bara skicklig utan har lite tur också... i alla fall när VIK tar ledningen igen:

MÅL VIK 4-3 (14.47) Nick Angell (Jonas Fransson)

Angell lägger nämligen ut pucken bara, glider över halva isen och när Idoff "bara" ska sätta ner benskyddet och blocka så glider pucken in mellan benen på honom istället. Ouch den var inte så kul. Fin räddning av Idoff kort därpå, fick lite revansch då han blåser Dustin Johner på ett mål vid ena stolpen istället.

Paus nu och jag tror nog Idoff grämer sig rejält. Nick Angells fru (som också är hockeyspelare) konstaterade nyss på twitter att "Nick just had the best/funnist goal Ive ever seen in my life. Clearly putting it on net works sometimes" Aj, aj.

Men jag tycker som sagt att han gjort en bra  match annars. Har haft ett par missöden (det här det grövsta) men också på nästen egan hand avstyrt en handfull mål också. SSKs backar är bra med i uppspelen men behöver tajta till det lite mer bakåt också.

TREDJE PERIODEN

SSK kom ut och satte riktigt bra press direkt på Fransson - även om man släppte till ett och annat friläge, tur att Jeremy Williams sköt utanför, honom får man inte ge autobahn som skedde 03.54.

Intrycket så här långt är att när SSK får till en press offensivt då är man jobbiga som fan att möta men det går som motståndare att vara alert och tjuva sig till frilägen då backarna har lite svårt att ställa om. Bättring krävs definitivt på den senare punkten.

Blev lite livat i hallen efter 06.18. Hemmafansen ansåg nog att Idoff la ut ett litet krokben eller något och med flit fällde den Västeråsspelare som kom åkande lite diagonalt framför honom i jakten på pucken.

Det hela slutade med en liten fajt nere vid ena hörnet, blev 2+2 för roughing för Michal Gulasi i SSK och 2 min för charging på Mathias Bromé. Och alltså pp igen för VIK.

Svängig hockey - och som det såg ut - trötta spelare i tredje perioden. Hyfsat hawaii  eller raggarhockey om ni så vill - och en hel del vassa chanser åt båda håll. Idoff fick slita hårt och gjorde det bra, Fransson också.

18.11 gav VIK ett pp till SSK pga för många spelare på isen... sista chansen att göra ett pp mål nu SSK! Södertälje tar dessutom ut Idoff och spelar sex mot fyra, då kommer det där ppmålet efter trettio spelade sekunder i power play

MÅL SSK 4-4 (18.41) Jesper Frödén (Lucas Carlsson, James Sixsmith) Spel 6 mot 4.

Västerås fick pp en dryg halvminut  efter målet då Robban Carlsson åkte ut för fasthållning.

Men inga mer mål utan 4-4 vid full tid. Skotten under ordinarie tid: 27-33 (12-12, 11-10, 4-11)

FÖRLÄNGNING

Två riktigt bra chanser av SSK i ett och samma anfall, i förlängningen. Tror det var Frödén och Sixsmith men Fransson är lite överallt och tar de puckarna.

Bra läge för VIKs Frycklund med cirka 30 sek kvar av förlängningen också men inga mål.

STRAFFAR

I fjärde straffomgången sätter Matt Fornataro 5-4 till VIK, tråcklar in pucken vid stolpen på något vis. Såg lite risigt men så var det  nog

Han var den enda som satte sin straff. I SSK fick Jesper Frödén, Francois Bouchard, Jonas Engström och James Sixsmith chansen. I VIK Jeremy Williams, Eddie Davidsson, Broc Montpetit och så Matt Fornataro.

Nu någon intervju!Inga kommentarer: