torsdag 28 augusti 2014

Förlust i sudden men "brorsorna" fortsätter leverera

(FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det blev förlust 3-4  efter förlängning – när SSK mötte Almtuna i Åkers Styckebruk under torsdagen.

Nu såg jag inte matchen eftersom jag var och såg Brynäs-DIF istället, så jag kan inte säga mer om den än att LT ansåg den vara jämn och i UNT säger Almtunas tränare att de var ”det bättre laget sett över tre perioder”


Båda lagen hade nyckelspelare borta och det var Almtunas nyförvärv Sebastian Selin som inledde målskyttet i PP redan efter 1.10.

SSK kvitterade efter 13.36 genom Simon Löf, framspelad av Robban Carlsson cih Jacob Dahlström.

5.04 in i andra gav Oscar Ahlström ledningen och det lät på rapporteringen som att brödernas line med Erik Lindhagen var SSK:s bästa för kvällen.

Två snabba mål av Martin Janohls och Oscar Milton  i slutet av andra vände matchen till gästernas fördel men i tredje kvitterade  gjorde storebror Ahlström med sitt andra mål för kvällen nu 5.12 in i tredje, även denna gång framspelad av Victor Ahlström och David Lidström.

Sebastian Hartman, som även fick en assist vid 2-3-målet, avgjorde 59 sekunder in i förlängningen.

Det man kan konstatera är ju att bröderna Ahlström fått en kalasstart med fyra mål av Victor och tre av Oscar. Två av Victors mål är gjorda i pp, Oscar har satt sina tre kassar i samma spelform –ett av dem i fem mot tre. Jag hoppas nu att Janne Karlsson är konsekvent och låter twinsen och Lindhagen fortsätta spela ihop och fortsätta få mycket förtroende när serien drar igång också så de får chansen att dra i gång målskyttet och inte skyfflas ner direkt till någon dödautvisningarline vilket hände (lite för ofta) i AIK – trots bra försäsonger.

Får de känna förtroende från tränaren är jag övertygad om att det kommer att löna sig.

Skotten slutade 21-29. I mål blev det duell mellan tungt meriterade Johan Holmqvist och Sebastian Idoff. Almtunas Honken drog det längsta strået och utan att ha sett hur han spelade just denna kväll så är det nog inget vågat påstående att säga att han kommer betyda enormt mycket för Uppsalalaget – både spel och erfarenhetsmässigt.Inga kommentarer: