lördag 9 augusti 2014

Djurgården fortsätter ta för sig

 
(Marcus Sörensen fotad i våras. Var enligt rapporterna glödhet mot Asplöven. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

På fredagen sänktes Luleå med 5-2, på lördagen var det Asplöven som fick se Djurgården åka segrande av isen (3-1). DIF vann med dessa två segrar dessutom Vardia Cup.


Man kan ju inte säga annat än att Djurgården fått en fin start på säsongen även om försäsongsmatcher säger noll och intet om hur det kommer gå i serien.


Asplöven är ju dessutom HockeyAllsvenskt motstånd så de bara ”ska” ju DIF ta.

Marcus Sörensen verkar ha tyckt detsamma och var enligt matchrapporterna glödhet uppe i Haparanda. Han hade ett skott i stolpen samt satte det avslutande 3-1 målet genom att åka sig till ett friläge och sedan lyfta in pucken över Asplövenkeepern Daniel Spence.

Henrik Eriksson ska ha täckt skott med huvudet och den attityden lär bli bra i vinter även om det är dumt att äventyra något så här tidigt… å andra sidan. Spelar man med handbromsen i brukar de ge skador så  jag antar att all in är bäst ändå.

Markus Ljungh berättar på DIFs hemsida att det var mer fysiskt spel mot Luleå och mer böljande mot Asplöven samt att det saknades en hel del folk på grund av ömmande ljumskar (såna där typiska försäsongsljumskar).

DIF hade tydligen ett par pp i 5 mot 3 utan att näta men det kommer väl det med.

Mattias Guter, som skadades i slutet av säsongen och missade de sista matcherna har kört rehab i några månader har fått spela båda de här matcherna, klev (säger han själv i intervju på hemsidan) av efter två perioder av ”säkerhetsskäl”.

Målskyttar i DIF: Mattias Guter, Markus Ljungh och Marcus Sörensen

Målskytt för Asplöven: Jonas Berglund

Mantas Armalis vaktade Djurgårdsmålet, Daniel Spence stod i mål för hemmalaget.

Inga kommentarer: