söndag 31 augusti 2014

AIKs berg och dalbana har bara börjat (uppdaterade målskyttar)

För två veckor sedan spelade AIK ut topptippade seriekonkurrenten SSK i Järfälla. Under söndagen blev det stryk (3-4) mot division ettlaget Krif (Kallinge Ronneby).

Kan låta lite konstigt men jag är inte så förvånad faktiskt.Kallinge hade möjlighet att slå en på pappret starkare konkurrent och slippa jumoboplatsen i sin egen cup. Fin tändvätska så klart. Att det stod AIK på motståndarnas tröjor ökade säkert den taggningen något snäpp till.

AIK är å sin sida ett mestadels ung lag. Det är så här det kommer se ut den här säsongen. Det kommer svänga, så in i bomben. Både i matcher och från match till match.

Efter att AIK:s 4-2-seger mot SSK sa en av spelarna i Södertälje att det var jobbigt att möta AIK, det var "som att möta ett gäng bångstyriga tonåringar". En bra liknelse för den energi AIK spelade med var precis så där obotligt optimistisk som unga lag ofta har med sig.

Det finns dock ett litet problem där. Det är jobbigt som fan att hålla den energinivån i match efter match, inte minst om man möter en motståndare - typ Krif - som man "bara ska" slå.

Typiskt för unga lag är ju också att man sprudlar av självförtroende i medgång. Samt sjunker lite väl lågt i motgång. Att hitta balansen, att ha kyla och rutinen kommer med åren och där kommer spelare som Hendry, Hynning, Blomdahl, Sandberg och inte minst tränarna ha ett jättejobb framför sig.

Nu tror jag inte att de väntar sig annat heller och de erfarna spelarna är säkert beredda att ta på sig det ansvaret. De har inget val ju, om det här ska gå mer framåt än bakåt. AIKs berg och dalbana har bara börjat ...

** Noterbart i övrigt...

...Christian Sandberg gjorde sin första match för säsongen. Hade en assist vid Jordan Hendrys 1-3 reducering.

... Mathias Franzén verkar ha klivit av med hjärnskakning under lördagsmatchen mot Malmö, under söndagsmatchen klev Victor Ekarv av efter någon tackling mot knäet. Var en hel del som var borta reda innan och med tanke på det samt att nya har kommit in, bidrog säkert också  till att det har varit rörigt i laget den här helgen.

...Edit : stod fel på AIK ishockeys tweete i går angående målskyttarna. Ska vara så här: Jordan Hendry gjorde ett mål, Marcus "Messy" Jonsson gjorde två. Gustav Lindvall stod i mål.

1 kommentar:

Anonym sa...

ingen fara med Ekarv! fick en smäll på låret bara