lördag 13 maj 2017

"Det stämmer inte alls"

(Anton Holm fotad vid ett tidigare tillfälle. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Så har då Anton Holm lagt korten på bordet. Han gör det i en intervju för LT och det är sannerligen ingen vacker hand för SSK:s del.

Anton är inte den som brukar vilja lätta på förlåten men SSK:s förklaring till varför parterna går skilda vägar verkar ha blivit för mycket:


– Jag vill inte kasta någon under bussen, men jag blir väldigt besviken när jag ser vad SSK går ut med. Det stämmer inte alls, säger Holm i intervjun med LT:s Andreas Hansson.

Vad är det som inte stämmer då? Ja tydligen det mesta.

Holm berättar bland annat att han och SSK INTE har diskuterat någon förlängning sedan januari som klubben uttryckt det. Bland annat då Holm varit ”väldigt tydlig” gentemot Mats Pernhem att han inte tänkte diskutera framtiden med varken Södertälje eller andra klubbar under pågående säsong.

Och Holm vidhåller nu att han inte har pratat med  någon heller varken själv eller via sin agent som han för övrigt gått skilda vägar med. Han säger till LT att han inte skrivit på för någon klubb än då och betonar att ”SSK har varit mitt förstaval”.

Det tog istället tre veckor efter säsongens slut innan SSK hörde av sig med ett bud.
Kraven på lön då? SSK har ju låtit antyda att det kommit lönekrav som man inte velat och eller kunnat matcha.

Men den löneökning som diskuterades låg runt 1000 kronor berättar Holm för LT. Ja ni läste rätt. Ett tusen kronor. Utöver det har Holm velat ha reseersättning till och från Södertälje. Det hade med andra ord gått att lösa – om inte annat via en fansens.

Anton Holm vill utöver summan som diskuterades inte avslöja sin lön för LT men enligt tidningens källor erbjöd SSK totalt 26 000 kronor inför kommande säsong. Dra av höjningen med tusenlappen därifrån så landar alltså lönen för föregående säsong på 25 000 kronor i månaden.

Seriens skyttekung har alltså haft en lön som ligger lååååångt ifrån vad toppspelare i andra HA-klubbar tjänar. Jag har för övrigt uppgifter om andra HA-klubbar som betalar sina juniorer 20 000 så… men det tar vi en annan gång.

Tillbaka till Holm, som alltså inte vill bekräfta några själva lönesumman för LT men som betonar att skilsmässan inte har med pengar att göra:

”Jag är verkligen inte girig, det har inte handlat om pengar, det vill jag verkligen klargöra”, säger han till tidningen och fyller på med att han ”inte vill bli klassad som en som bara spelar för pengarna” och att han var beredd att skriva på kontraktet men att SSK drog tillbaka det.

Det finns mer att läsa om detta i artikeln som är pluslåst och finns här.

Själv konstaterar jag bara att det vore snyggt om SSK lade korten på bordet nu och rakt och ärligt förklarar varför man inte vill behålla sin och seriens bäste målskytt.


SSK tar självklart de beslut man vill och tycker är nödvändiga för laget och klubbens bästa. Men man har en skyldighet att till fansen tala nu ut och stå upp för beslutet. Helt enkelt. 

Hur svårt kan det vara? För man har väl tagit ett beslut man tycker man kan stå för. Eller?

4 kommentarer:

Jonas sa...

Helt rätt Marie! Vi supportrar förtjänar större transparens. Särskilt när känslan är att ledningen är helt ute och cyklar i sina beslut. Oerhört frustrerande för oss som lägger tid, engagemang och pengar på klubben i vårt hjärta!

Unknown sa...

Vore intressant om du kunde få intervju med SSK:s KD Mats Pernhem..

Unknown sa...

Sandlådenivå SSK ��
Om detta med lönen stämmer är det förjävligt Anton har min fulla förståelse.

Marie Hallman sa...

Jonas: Tack, jo jag tycker det är så korkat att köra locket på och agera som man vore något stort börsbolag. SSK har överlevt allt som hänt genom åren enbart tack vare trogna supporters, det är även de som lockar sponsorer. Så där måste SSK skärpa sig.

Hasse: Jo ja. Kanske. Men han verkar ju inte vilja säga något ändå när han får frågor från LT så jag antar att det är samma mot alla media inkl mig.

Jouni: Sandlåda var ordet! Obegripligt!