tisdag 15 augusti 2017

DIF: Bättre spel men inga mål

(Djurgården gick mållösa från tisdagens träningsmatch i Vallentuna. FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)


Inga mål och förlust men ett klart bättre spel än vid vinsten i första matchen. Låter det motsägelsefullt?

Egentligen inte. Djurgården hade två ramträffar och var nära att trycka in ett par puckar, en i början och en i slutet av matchen, men då stod såväl Morakeepern Engstrand som alla hans utespelare i vägen. Typ.

 
(FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)

Djurgården var rejält ringrostiga i första perioden mot Almtuna senast, nu hade man farten uppe redan från nedsläpp och fortsatte spelmässigt på matchen från i fredags.

(FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)

Visst finns mycket att jobba på och ja Mora är nykomling och gjorde sin första match men Dalalaget är ett klart bättre motstånd, inte minst med Engstrand i mål, än vad Almtuna var senast.

Och sedan kan man ju faktiskt spela bra utan att pucken går in i mål utan i stället träffar ramen, större marginaler än så har man inte.

(FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)

Mora gick all in på försvarsspelet (vilket verkligen kan låta märkligt efter 2-0-seger) men målen var dels ett riktigt bra skott i farten och dels en instyrd studspuck och det var nog bra för DIF att få nöta och nöta, det här med att avgöra jämna matcher gick ju rejält trögt förra säsongen. Nu fick man testa och prova och se om några av de nya mönstren funkade. Det kommer bli bättre helt enkelt.

(FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)

Vill lyfta fram Lukas Vejdemo lite extra den här kvällen. Var ju bra redan förra vintern men har lyckats förbereda sig så bra inför denna säsongen att han redan nu är inne på den fortsatt uppåtgående kurvan. Känns som han är lite varstans och oroar och stör motståndarna. Intressant.

Kul också att se glädjen i Niclas Bergfors ögon, det syns att han trivs. Kul också att några spelare, bland andra Jonathan Davidsson och Andreas Engqvist inte nöjde sig med att rycka på axlarna utan var på riktigt irriterade över att förlora den här matchen. Den ambitionsnivån behöver DIF.(FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)

Tom Nilsson klev för övrig av isen, sjuk enligt rapporterna. 


 
(FOTO:www.hockeymmedariehallman.se)

DIF -MORA 0-2  (0-1, 0-0, 0-1)

MÅLVAKTERNA: Joacim Eriksson, DIF och Christian Engstrand, Mora

BÄST I DIF
MMM Lukas Vejdemo, f
MM Marcus Davidsson, f
M Calle Ridderwall, f och Niclas Bergfors, f

BÄST I MORA: Christian Engstrand, mv, Andrew Rowe, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (13.18) Erlend Lesund (Andrew Rowe)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 0-2 (04.31) Andrew Rowe (Sebastian Hartmann) Spel 5 mot 4.

SKOTTEN I MATCHEN:  36-21  (13-8, 14-3, 9-10)

Citaten
”Kanske in på deras mål lite bättre, vara lite starkare framför, lite mer dirty framför deras målvakt. Kriga för att göra mål liksom, inte vara nöjd med ett skott utan gå hela vägen”
(Djurgårdsmålvakten Joacim Eriksson gjorde DIF-debut och har på DIF hockeys hemsida lite tips till sina utespelare inför kommande match mot Brynäs i Sandviken på torsdag)

”Han är ju värvad för att tillhöra topp två-femmorna, så det är klart att han har högre krav på sig än vissa andra”
(Moras tränare Mattias Karlin till Dalarnas Tidningar. Karlin var såklart nöjd över att spetsvärvningen Rowe både spelade fram till första och styrde in en studsande puck till det andra målet)


Inga kommentarer: