fredag 11 augusti 2017

Marcus Ljungh sköt hem vinsten i försäsongspremiären

 (DIF vann första träningsmatchen, mot Almtuna i Gimo Ishall med 4-3. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården kom lite sent till matchen, bara trekvart före matchstart då bussen fastnade i fredagstrafiken på väg ut ur Stockholm på väg till Gimo.

Om det var därför man behövde en period med spel ute vid kanterna och nere i hörnorna låter jag vara osagt… närå. Att man höll sig där ute har ju inget med förseningen att göra men det bidrog väl till att det syntes tydligt att det var första matchen för säsongen. Om man säger så.


Kanske hade det faktum att DIF fokuserat på spelet utan puck under den första träningsveckan en viss inverkan, eller jag vet inte. Vi kallar det ringrost.

 ( Almtunas nummer nio, till höger om Gustaf Lindström heter Luke Pither och kan bli en sevärd spelare i vinter. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

I andra tryckte juSHL-laget upp tempot och började gå mer direkt på mål. Almtuna hängde med riktigt bra, inte minst tack vare den nya nordamerikanska duon Luke Pither och David Vallorani.

Kanadensare och 28-åringar båda två, spelade ihop redan förra säsongen i ECHL-laget Brampton Beasts där de båda öste in poäng. Jo jag vet detta är första matchen men det såg ut som ett fint radarpar det där!

I tredje började den svängiga raggarhockeyn ta ut sin rätt i båda lagen, var många trötta ben och slarviga beslut men viljan var det inget fel på.

För någon vecka sedan skrev Niclas Bergfors på en förlängning med Djurgården. Han kom ju dit med lite tilltufsat självförtroende förra året och klickade direkt med både laget och spelsystemet.

Nu ser ha riktigt glad och harmonisk ut både på och vid sidan av isen och slipper han bara skador så känns han som en rejält viktig kugge.

Han var inblandad i Djurgårdens segermål, där det först såg ut som att hans distinkta direktskott från blå avgjorde matchen (4-3) men nu har jag sett i efterhand att pucken tydligen gick via Markus Ljungh och in efter en styrning med kroppen.

Men strunt samma. Bergfors var som sagt högst delaktig i det målet.

 ( Andreas Engqvist. Pondus! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Andreas Engqvist hade fint friläge som dock inte gick in och var överlag stabil. Har sådan pondus i det han gör. Och då var det som sagt bara första matchen.

Mikael Ahlén blev målskytt redan i första matchen, lite oväntat får vi väl säga och inte minst att det var efter att han kommit helt fri också. Men snyggt mål, kul. Ahlén är ju en sådan som drar med sig hela laget så det var nog en fin kick att ta med sig in i försäsongen.

Om någon undrar över Almtunas matchtröja så är det en retrotröja och en replika på en tröja från 1977-1978 som man kommer köra med under försäsongen. Användes även förra året på det sättet.

ALMTUNA - DIF 3-4  (1-1, 1-1, 1-2)

 ( Adam Reideborn stod i Djurgårdens mål. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLVAKTERNA:  Arvid Ljung, Almtuna och Adam Reideborn, DIF
PUBLIK:  450

BÄST I DIF
MMM Mikael Ahlén, f och Niclas Bergfors, f
MM Linus Johansson, f
M Jesper Pettersson, b

BÄST I ALMTUNA:
MMM Luke Pither, f
MM David Vallorani, f
M Per Svensson, b  

MÅLEN (lite ofullständiga stats här tyvärr! Sorry för det)
FÖRSTA PERIODEN:
1-0 (15.07) Luke Pither
1-1 (18.44) Linus Johansson (Calle Ridderwall)

ANDRA PERIODEN
2-1 (17.04) David Vallorani (Luke Pither) Spel 5 mot 4
2-2 (17.20) Mikael Ahlén (Marcus Högström, Marcus Fagemo)

TREDJE PERIODEN
2-3 (02.51) Alexander Falk (Jonathan Davidsson)
3-3 (05.05) Fredrik Forsberg
3-4(14.30) Markus Ljungh (Niclas Bergfors. Alexander Uhrbom)

  ( Mikael Ahlén i hetluften som alltid. Gjorde även mål efter fint friläge. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
”Sådär fri brukar jag inte bli. Men det var skönt att sätta den”
(Mikael Ahlén var glad i intervju med DIF:s hemsida över det oväntade friläget som dök upp och han tog vara på.)

”Vi hade ett långt anfall som slutade med att det blev Urbom till Bergfors och jag tog position framför mål. Skott och jag styrde in den. Skönt att göra mål”
(Marcus Ljungh till DIF:s hemsida om den där styrningen och matchavgörande målet)Djurgårdens laguppställning:  (finns även här på DIFs hemsida)

och Almtunas dito:

Inga kommentarer: