fredag 18 augusti 2017

En extra glad tvåmålsskytt

(Henrik Eriksson fick äntligen betalt i mål för allt hårt arbete. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Inga mål i tisdags och förlust mot Mora i tisdags, men när DIF åkte till Sandviken och mötte Brynäs i Gävlelagets första träningsmatch då blev det seger 3-1 med oväntade tvåmålsskytten Henrik Eriksson i huvudrollen.

”Hank the Tank” har ju inte vanligtvis haft målskyttens roll i Djurgården men han sa i en artikel i Sportbladet i somras att han gärna ville få mer utdelning och efter att ha gjort noll kassar förra säsongen blev det två nu redan på försäsongen.


Det första under en avvaktande utvisning (ass Lukas Vejdemo och Jesper Pettersson ) i slutet av andra och framspelad av Patrik Peppe Lundh och Niclas Bergfors i tredje.

Så här sa Henrik i Sportbladet i en artikel i juli:
-Den bästa känslan är att göra mål och att jag inte har gjort fler mål är naturligtvis ett underbetyg. Det sätter spår i huvudet och jag vill gärna få betalt i mål för det arbetet jag lägger ner.

Vore ju kul om de här två målen boostar självförtroendet och därmed öppnar för fler måljubel för honom.

Noterbart annars var ju att Brynäs nyförvärv Aaron Palushaj gjorde mål redan 33 sekunder men sedan spelade Adam Reideborn upp sig och gjorde ett gäng fina räddningar.
Samt att DIF saknade flera tunga namn: Andreas Engqvist, Tom Nilsson, Linus Johansson, Mikael Ahlén, Markus Ljungh och så klart långtidsskadade Daniel Brodin som kämpar på med sin knärehab.


Sjukdom och lite småkänningar är enligt DIFhockey.se orsaken till det övriga manfallet. Kanske inte är så jättestor grej i en träningsmatch men DIF-tränaren var i min intervju från i tisdags lite störd av att inte kunna matchträna på en del saker. Träna till vardags går ju men blir inte riktigt samma sak, tar lite längre tid att få ihop sakerna om man inte får med spelarna även i matchningen.

Inga kommentarer: