onsdag 23 augusti 2017

”Man börjar spela hockey av en anledning – då måste man kunna njuta också”

Mario  i Hammarby Sjöstad augusti 2017. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se

KHL har dragit igång, SHL och HockeyAllsvenskan är på g och eftersom vi är i  slutet av augusti drar allt fler NHL-spelare mot Nordamerika.

En av de som debuterar i ligan är Mario Kempe, en spelare jag älskar att se på isen inte minst för hans härliga skills och lätthet och lekfullhet i spelet som är en av orsakerna till att jag älskar hockey.

Mario har hunnit med en del sedan de två åren i Djurgården så jag träffade honom för att se hur livet varit för honom efter att han lämnade DIF hösten 2012 för Modo, Mora och inte minst KHL där han öst in poäng senaste tre säsongerna. En resa som tagit honom till bland annat landslaget förra säsongen och nu alltså till en chans i NHL där han nu ska ta sig an ett ettårskonrakt med Arizona Coyotes.

Det blev ett snack om att mogna på isen, lekfullhet i spelet, hans utveckling i Ryssland, annorlunda tränargenomgångar, om att ”ta sista chansen” i barndomsdrömmen NHL, att få komma närmare lillebror Adrian rent geografiskt även under säsongen, relationen mellan bröderna, sin samlarintresse sneakers  - med mera

PODEN KAN NI HÖRA HÄR NEDAN…


Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Det går också att lyssna och ladda ner gamla avsnitt samt prenumerera på poddens RSS HÄR … Podden finns även på Itunes.


FAKTA OM MARIO KEMPE
Ålder: 28 (fyller 29 den 19 september)
Född: i Kramfors
Moderklubb: Kramforsalliansen
Övriga klubbar: Modo J18 o J20, St Johns Fog Devils, Rögle, Mora, Philadelphia Phantoms, Djurgården, Modo, Vityaz Podolsk/Vityaz Moskovskaya Oblast, Arizona Coyotes
A-landskamper:

Ljudet är tyvärr lite bumligt här och där - framför allt i början - sorry för det. Men det funkar även om det kunde varit bättre!

Kom så här i efterhand på att jag glömde fråga om lite bra skills att träna på för unga spelare som liksom Mario vill behålla lekfullheten i spelet men det får vi ta nästa gång.

Inga kommentarer: