fredag 18 augusti 2017

SSK starkast inför storpublik

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ett jäkla drag i första perioden. Inte minst från SSK som drog upp tempot rejält.
Detta mattades minst sagt rejält i andra där det mest upphetsande var att Victor Ekarv drogs ner och fick en straff med sig.

Något mål blev det inte då SSK:s danske landslagskeeper George Sörensen läste straffen bra och fick ut ett ben på precis rätt ställe.

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

I tredje var det klart bättre fart igen. Inte minst på AIK som fick till bättre tryck mot SSK än man hade fått i de två första perioderna. Det räckte dock inte för att slå hemmalaget som dessutom fick avsluta med spel i pp i fyra av de fem sista minuterna av matchen.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Kul publiksiffra förresten, 2 540. Inte illa för en fredagskväll under försäsongen.

Några noteringar:
#Grossman. Har verkligen hårda passningar. Inte lätt att ta emot alla gånger men han styr upp inte minst pp med rejäl pondus.

#Håll ögonen på SSK-backen Petter Hansson den här säsongen. Har tidigare ansetts vara ett jättetalang men tappade självförtroendet i takt med minskad speltid i Linköping förra säsongen. Såg ut att ha hittat spelglädjen igen.

#Jesper Fröden, kom till AIK från just SSK inför säsongen 2014/2015 o gör sin tredje säsong i Gnaget nu. Gjorde matchens första mål den här kvällen, hade en fin säsong senast och jag väntar mig ännu mer från honom nu i vinter. Och tror det kommer.  Har så mycket bra hockey i sig.

#Erik Källgren. Stod sin första match i AIK-tröjan. Tuff start att få vittja nätet tre gånger om i första perioden men spelade helt klart upp sig sedan och avslutade med några riktigt fina räddningar.

#AIK:forwarden Max Lindholm krokade i en SSK:spelare, gick tillsammans med denne omkull och brakade sedan in i sargen med ansiktet före. Bröt näsan typ och det blev en del blod på isen. Vaktmästarna hade besvär att ta sig över till andra kortsidan, då ryckte SSK-backen Jacob Spångberg - som ju är fostrad i AIK och tog klivet mellan klubbarna inför denna säsongen - in och skrapade i ordning isen med hjälp av målvakten George Sörensen. Bra där!

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK-AIK 3-2 (3-1, 0-0, 0-1)
MÅLVAKTERNA: George Sörensen, SSK och Erik Källgren, AIK
PUBLIK:  2 540.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I SSK
MMM Petter Hansson, b  
MM Christopher Bengtsson, f
George, Sörensen, mv

BÄST I AIK:
MMM Jens Jakobs, f
MM Jesper Frödén, f
M Jonas Almtorp, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN KOLLA ASSISTEN
0-1 Jesper Frödén (Jens Jakobs)
1-1 Christopher Bengtsson (Sebastian Owuya, Petter Hansson)
2-1 Markus Persson (Thom Flodqvist, Sebastian Höglund)
3-1 Petter Hansson (Sebastian Owuya, Henrik Nyberg)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 3-2 Jonas Almtorp (Jens Jakobs, Erik Ullman)

SKOTTEN I MATCHEN:  27-25  (7-8, 12-8, 8-8-)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
”Det hårda jobbet, spelet i försvarszon, noggranheten och att vi spelar enkelt så att en seger är alltid en seger, det är alltid bra för självförtroendet”
(SSK-backen Petter Hansson summerar sitt lags insats. Han var riktigt bra själv också men det sa han ödmjukt nog inte.)Inga kommentarer: