söndag 25 november 2018

AIK vs Oskarshamn 2-0. En seriefinal med tydligt besked


(Fredric Weigel måljublar efter sitt fjärde mål i höst. Foto Gabriel M Gustafson)

Seriefinal och här väntade jag mig en tuff, fartfylld match med massor av chanser. Blev inte riktigt så. Blev en avvaktande första period där gästerna ändå hade ett par, tre fina lägen att ta kommandot.

Men Erik Källgren satte stopp för det där och var stabil matchen igenom. AIK gav ett tydligt besked. Det räckte således med två mål med 25 sekunders mellanrum i andra för att AIK skulle ta sin sextonde vinst av 22 möjliga (varav tretton vid full tid, två efter förlängning och en på straffar).

AIK toppar nu tabellen med nio poäng ner till trean Leksand som förlorade mot SSK borta. Här är några tankar från matchen på Hovet.


!!!!!!
Fredric Weigels solomål! Jag brukar kalla honom för assistkungen, då han är just en mästare på att spela fram andra till mål men söndagens 2-0-mål var mer slalomkungen än något annat.
AIK-forwarden snappade upp en puck i egen zon, pinnade på längs högerkanten, bröt plötsligt in i banan, rundade fyra av Oskarshamnsspelarna och tog sedan ett fint skott som susade förbi Christoffer Rifalk bara 25 sekunder efter Sam Marklunds inledande mål. Kul! Detta var hans fjärde kasse för säsongen. Det blev fem mål förra säsongen med SSK och sju i säsongen innan dess i samma klubb. Så det här personliga rekordet om sju mål i HA kanske är i fara?

?????
Fredrik Karlström, var ska han spela och blir han ens kvar? Den förre AIK-spelaren, just nu inlånad från SHL-laget Linköping vill vara kvar. Men alla skadorna har gjort läget lite trixigt då tränartrion inte riktigt hittar en bra plats för honom. ”Karla” har flyttats runt till än den ena och än de andra kedjan under de fyra matcherna han spelat under lånetiden så här långt. Inte optimalt men det finns förklaringar till runtflyttandet. hör mer om det i intervjun med Thomas Mitell.


(Fredrik Karlström Foto Gabriel M Gustafson)

SIFFRAN
NOLL! Erik Källgren har verkligen klivit fram nu när det har behövts som mest. Fem vinster av sex möjliga. Endast åtta insläppta mål på de sex senaste matcherna vilket ger ett GAA på 1.33 och en räddningsprocent på 94,52 sedan Erik fick ta över förstespaden. Ser man match för match så är det noll insläppta mot Pantern borta, två mot Almtuna hemma, fyra (i enda förlusten) mot Västerås, ett mot Tingsryd, ett mot Björklöven och noll i kväll mot Oskarshamn. Bara ta upp en applåd och slänga fram en high five. Strålande jobbat!

EN SAK TILL
Våga vägra ge sig. Jag gillar verkligen Sam Marklund och hans oömma uppoffrande stil. För ett år sedan hade den puck som smet mellan benen på Oskarshamnsmålvakten i början av andra mest troligt inte passerat mållinjen.
Nu stod Marklund där och bökade igen, såg pucken landa framför linjen, kastade sig fram med smällar och tjuvnyp som tack för det och slog in pucken i nät. Den beslutsamheten är en fin talang att ha. Den går inte att köpa för pengar. Älskart!

 
(Sam Marklund och Christian Sandberg efter 1-0. Foto: Gabriel M Gustafson)

AIK - OSKARSHAMN 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Erik Källgren, AIK 100 % och Christoffer Rifalk, Oskarshamn 91,30 %
PUBLIK: 3 509
DOMARE: David Bergman  

BÄST I AIK  
MMM Erik Källgren, mv
MM Sam Marklund, f och Christian Sandberg, f
M Fredric Weigel, f och Philip Broberg, b

BÄST I OSKARSHAMN:  Joakim Thelin, f och Jesper Dahlroth, bMÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
1-0 (07.05) Sam Marklund (Christian Sandberg, Daniel Muzito-Bagenda) Spel 5 mot 4
2-0 (07.30) Fredric Weigel (Jesper Frödén och Filip Windlert)

TREDJE PERIODEN
-

SKOTTEN I MATCHEN:  23-20 (5-8, 10-7, 8-5)

Citatet: 
”Det är skitstarkt att göra den veckan vi gör, en niopoängsvecka. /---/ Vi vinner just nu och spelar bra, då är man en lycklig hockeyspelare.”
(AIK-målvakten Erik Källgren till Hockeypuls efter hans andra nolla på sex matcher.)


Inga kommentarer: