söndag 4 november 2018

Almtun vs SSK 2-1. Första strafförlusten för SSK

 (Foto www.hockeymedmariehallman.se)

En match där det kämpades mycket, gruffades en del men där det också syntes att många är lite trötta i huvuden och ben och ser fram emot ett landslagsuppehåll.

Här är några tankar och lite fakta från matchen som slutade med straffar. SSK har för övrigt fyra oavgjorda matcher den här säsongen. Två har slutat med förlust på övertid, en med vinst på straffar och så nu en torsk på straffar.


!!!!!!!
Det blev ”bara” ett mål från SSK:s superkedja med Meyer, Liljewall och Dyk. Men vilket fint mål det var! Dyks slalomkörning mellan Almtunaspelarna innan han passade Dyk som inte fick till någon kalasträff direkt men ändå fick in pucken mellan benen på Ljung. Matchens behållning. Absolut!

?????
SSK ligger sexa efter sexton spelade matcher, så var kommer detta att sluta? Att det framför allt är samma kedja som gör mål är ju inte optimalt även om det är bra att de får in puckarna såklart. Men det vore bra om fler fick igång målskyttet i laget. Samtidigt så har ju SSK gjort en fin höst och med en målvaktsduo i toppform så finns alla förutsättningar för en fin fortsättning.

SIFFRAN

12.  Almtunas segerskytt Alexander Bjurström – med nummer tolv på tröjan - spelade bara 6 minuter och 53 sekunder under matchen. Men var den som avgjorde då han var den ende av fem straffläggare som fick pucken i mål. Kanske inte det mest väntade valet men han var uppenbarligen någon som Uppsalalagets tränare Marcus Ragnarsson trodde på. Målet var 20-åringens tredje totalt. Någon för ”Ragge” att satsa lite mer på under ordinarie tid också, kanske?

 (Foto www.hockeymedmariehallman.se)


ALMTUNA – SSK 1-2 efter straffar (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
MATCHEN: MM+
MÅLVAKTERNA: Arvid Ljungh, Almtuna 96,30 % och Alexander Sahlin, SSK 93,10 %
PUBLIK: 1 517
DOMARE: Anders Sandahl

BÄST I SSK
MMM Alexander Sahlin, mv
MM Sebastian Dyk, f, Marcus Oskarsson, b
M  Nikolai Meyer, F, Christopher Liljewall

BÄST I ALMTUNA:  Arvid Ljung, mv,  Linus Rotbakken, b, Lucas Sandström, f

 (Foto www.hockeymedmariehallman.se)


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (02.59) Lukas Sandström (Jacob Svensson)

ANDRA PERIODEN
1-1 (15.27) Nikolai Meyer (Sebastian Dyk)

TREDJE PERIODEN
-
FÖRLÄNGNING:
-
STRAFFLÄGGNING
2-1 Alexander Bjurström

SKOTTEN I MATCHEN:  29-27 (11-4, 6-15, 11-5, 0-3, 1-0)

Citatet: 
”Har man många avslut så vill man göra mål också. Jag hade ett antal chanser som var farliga så synd att man inte kan trycka dit den, men så är det ibland. Jag fick något bra läge i slottet och hade något som tog på målvaktens klubbspets. Hade vi haft tur hade de gått in.”
(Sebastian Dyk till LT om alla chanserna. Dyk noterades för sju skott i matchen, flest av alla

Inga kommentarer: