lördag 3 november 2018

DIF vs Rögle 1-2. En tvärtemot match.


(Jakob Lilja testar Justin Pogge som emellanåt såg ut att vara dubbelt så stor som han egentligen är. FOTO: JOHAN SAHLÉN)


Ingen match jag kommer att ha högst upp i minnesbanken längre fram. Om man säger så. Förväntade mig ett tajt DIF med vass spets, rappt och varierat passningsspel och inte minst långa anfall som nöter ner motståndarna. Likt det man mestadels haft tidigare under säsongen.

Men det blev precis tvärtom. Hafsigt som bara den. Otajmat, lägen som kom men brändes då passningsspelet inte synkades eller pucken/läget damp ner oväntat och det blev svårt att få kontroll med pucken. Typ Brodins fetaste friläge. Det var mycket ”hamna på mellis” från båda lagen.


!!!!!!
Marcus Davidssons förspel till Djurgårdens enda mål var dock mumma. Full kontroll på pucken, snurrade och vände ut och in på sin uppvaktning nere i rundel. En riktig räkmacka fram till Emil Bemström som smackade in 1-0, hans åttonde mål för säsongen och det andra i spel fem mot fem. Hans första mål i DIF var också i fem mot fem men däremellan har Bemström ju även gjort sex stycken pp-mål.

?????  
Det dömdes bort ett Röglemål under matchen. Tog ett bra tag innan beslutet kom. Daniel Zaar som var den som styrde in pucken – med handen -  berättade sedan för Cmore att domarna ansåg att han genom att vrida sig i samma stund som pucken kom styrde in pucken medvetet med handen. Det gjorde jag inte sa Zaar. Knivigt läge det där, eller 50/50 som domarna tydligen beskrivit det för Röglespelaren.

(Jacob Josefson har haft en riktigt stark höst. FOTO: JOHAN SAHLÉN)

SIFFRAN
Tre. Som i tredjeplatsen där DIF kommer att parkera under landslagsuppehållet med 28 inspelade poäng bakom Luleå och Frölunda som båda har 31 pinnar. Noterbart dock att DIF spelat en match färre än toppduon. DIF har för övrigt överlägset bäst målskillnad, hela plus 20. Luleå som är närmast efter står på plus tio.

EN SAK TILL
DIF innehar tre av de fyra första platserna i SHL:s poängliga. Jakob Lilja och Jacob Josefson toppar på 19 poäng vardera, Daniel Brodin är fyra med 14 poäng. Endast Ryan Lasch har lyckats klämma sig in på tredjeplatsen med 17 poäng. Vet inte när DIF dominerade SHL:s topp fem i poängligan så här men maffigt är det.
Nu åker hela trion på landslagsuppdrag. Vet att många Djurgårdsfans håller andan tills sista matchen i Karjala Cup är spelad. Men man kan ju inte riktigt tänka så. Skador kan komma på såväl träning som match, hemma med DIF såväl som borta med Tre Kronor. Jag hoppas och tror det blir ännu ett lyft på Djurgårdslinans spel. Att mäta sig mot andra landslagsspelare är ju en viktig del i spelarutvecklingen.

(Emil Bemström måljublar efter 1-0. FOTO: JOHAN SAHLÉN)

DIF - RÖGLE 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

MATCHEN:  MM+
MÅLVAKTERNA: Robin Jensen, DIF 92,59 % och Justin Pogge, Rögle 96,43 %
PUBLIK: 7 006
DOMARE: Andreas Harnebring och Mikael Andersson

BÄST I DIF
MMM Emil Bemström, f
MM Robin Jensen, mv
M Henrik Eriksson, f

BÄST I RÖGLE:  Kodie Curran, b, Justin Pogge, mv och Leon Bristedt, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (07.46) Emil Bemström (Marcus Davidsson, Jesper Pettersson)

ANDRA PERIODEN
1-1 (08.58) Taylor Matson (Samuel Jonsson, Lucas Elvenes)

TREDJE PERIODEN
1-2 (09.22) Kodie Curran (Leon Bristedt, Linus Sandin) Spel 5 mot 4

SKOTTEN I MATCHEN:  28-27 (10-5, 7-12, 11-10)

Citatet: 
”Jag får ge matchen till Rögle, de var starkare än oss idag. Vi hade behövt spela bättre för att vinna den här matchen”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson summerar matchen på presskonferensen)

Inga kommentarer: