lördag 17 augusti 2019

”AIK har alltid samma ambitioner"

(Henrik Rommel efter 1-6 förlusten i första träningsmatchen säsongen 2019/2020. Foto: www.hockeymedmariehallman.se

Så har då även AIK startat sitt försäsongsmatchande. Och man kan väl inte säga annat än att det blev en tuff start med mål i baken efter 18 sekunder och till slut en förlust med 1-6 mot Västerås i Bachohallen i Enköping.

Västerås kom med en match i benen (förlust mot Almtuna 3-4) för en vecka sedan, AIK har kört dubbla träningspass plus fys ett tag nu. Det kan till viss del förklara VIK:s glasklara 3-0-ledning efter första perioden.

AIK blev (som så ofta är i första träningsmatchen för säsongen) bättre ju längre matchen gick men det var också väldigt tydligt att man dels har väldigt många nya spelare. En hel del ganska unga dessutom på tryout. Så det var inga märkvärdigheter att AIK var klart bättre offensivt (bara köööör) än defensivt där det stundtals var riktigt illa. Det tar tid att sätta en bra defensiv så inga konstigheter egentligen att - jag tror det var fyra - av Västerås mål som kom efter kontring och friläge.

Att känslorna svallar över vid första träningsmatchen är väl däremot lite mer ovanligt. VIK:s Alexander Younan och AIKs minst sagt rutinerade provspelande ryss Denis Topeka rök i hop så grejerna flög och handskarna kastades med varsitt matchstraff som resultat.

Jag gjorde en intervju med Henrik Rommel som jag tycker visade skön attityd matchen igenom och även gjorde en bra match. Vi  pratade om matchen, återkomsten till AIK, lagbygget – där större delen av laget är nya, matchstraffet och gruffen i andra perioden, vad han gjort och lärt sig de fem senaste säsongerna, förväntningarna inför säsongen, AIK-hjärtan och ambitioner. Med mera.

Målvakter: Henrik Jönsson, AIK och
Bäst i AIK: Henrik Rommel och Kim Tallberg.
Bäst i VIK: Viktor Hertzberg och Marcus Bergman
AIK:s grå tröjor o damasker :Väntade mig vita eller svarta men det är grått som gäller som försäsongsstass. Några spelares nummer saknades varpå en del fick spela med lite andra nummer än de ska ha sedan.