fredag 9 augusti 2019

"I år är kollektivet vår största nyckel"

(Måns Lindbäck inledde SSK:s målskytte den här försäsongen. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

Måns Lindbäck gjorde fyra mål i hockeyallsvenskan på 52 matcher förra säsongen. Han är känd som den som jobbar hårdast av alla. Kanske kan han få kliva fram lite som målskytt i vinter. Måns inledde hur som helst målskyttet för SSK den här försäsongen.

SSK ångade på, rejält påhejade från läktarna och ledde efter första perioden med 2-0, precis vad alla fans hoppats på. Sedan tryckte DIF gasen i botten och körde ifrån och det blev förlust för SSK med 2-5. Ludwig Blomstrand gjorde SSK:s andra mål.


Men det finns en hel del bra att ta med för SSK från denna match. Måns Lindbäck bjöd på en fin offensiv insats utöver den sedvanliga hårda arbetsinsatsen.

Just Blomstrand såg ut att ha spenderat sommaren i gymmet. Spelade med en helt annan pondus än förra säsongen som inte alls blev vad många hoppades på. Viktigt.

Målvakten Alexander Sahlin var - som förväntat - bra i mål men gjorde också en kalasräddning som var fin att se på men som kan bli dyrköpt. Skottet tog illa på ett finger, Sahlin tog en kort paus men spelade sedan vidare. "Adrenalinet! Det kändes ju okej! förklarade han efteråt när jag frågade varför han fortsatte.

Fingret var omplåstrat och började anta rejält blå färg efter matchen. Inte bra. Det KAN vara en blånad/blåmärke efter smällen. Bara hoppas det, vore tråkigt om det är en skada redan nu. Positivt dock att fingret satt där och som det skulle även efter kyssen från pucken. Bara för SSK-fansen att hålla tummarna.

För att komma tillbaka till Lindbäck så tog vi ett litet snack efter matchen. Det kan man höra  här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.seInga kommentarer: