torsdag 22 augusti 2019

"Väldigt nyttig läxa för oss"

(Ulf Lundberg. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev förlust 4-6 för SSK i säsongens tredje träningsmatch, mot AIK i Upplands Väsby. Spelet spretade betänkligt och Ulf Lundberg hade en del att fundera på efteråt.

SSK:s försäsong har spretat lite precis som den här matchen och framför allt period två då passningsspelet inte ville sig alls. Så det finns att jobba på.


I matchen mot AIK låg fokus på de nykomponerade special teams och det fanns både ris och ros där med då SSK gjorde tre mål i power play (två i fem mot fyra och ett i fem mot tre) samt släppte in två mål i boxplay (ett i fem mot fyra och ett i fem mot tre).

Jag tog ett snack med Ulf om spelet som föll i hop, läxan som ska läras, vad han vill ta med och helst bli av med efter de tre inledande matcherna, hur det gick med de nykomponerade special teams som testades i matchen, spelare med mest utvecklingspotential och Ludwig Blomstrands lyft. Vi pratar även lite om SSK utan Dyk och Meijer med mera.

Matchfakta ligger under intervjun som ni kan höra här:Copyright ljud och bilde: www hockeymedmariehallman se/arkivbild (var så mörkt där vi stod så det fick bli arkiv)MÅLVAKTER: August Hedlund AIK och Alexander Sahlin, SSk

FÖRSTA PERIODEN:
0–1 (4.27) Christopher Bengtsson (Markus Oskarsson, Ludwig Blomstrand), spel 5 mot 4.
1–1 (10.35) Kim Tallberg (Oskar Drugge, Johan Porsberger), spel 5 mot 3. 

ANDRA PERIODEN:
2–1 (8.19) Henrik Rommel (Samuel Sjölund), spel 5 mot 4
3–1 (9.06) Carl Wassenius (Henrik Persson)
3–2 (14.39) Filip Pilö (Måns Lindbäck, Christopher Bengtsson)
4–2 (17.25) Emil Aronsson (Kim Tallberg, Oskar Drugge)
5–2 (19.57) Sam Marklund (Jacob Dahlström)

TREDJE PERIODEN:
5–3 (10.09) Ludwig Blomstrand (Christopher Bengtsson, Lucas Carlsson) spel 5 mot 4
5–4 (14.43) Markus Oskarsson (Christopher Bengtsson, Ludwig Blomstrand) spel 5 mot 3
 6–4 (18.52) Jacob Dahlström, mål i tom bur.


2 kommentarer:

Tompa sa...

Tack Marie, väldigt bra frågor du ställer till Uffe. Äntligen någon som förstår SSK's situation och läge. Uffe ger förtroendeingivande svar, där jag verkligen hoppas att "kollektivet" (SSK) står upp och klarar av att vinna matcher. ...men, tyvärr så är jag rädd för att SSK 19/20 kommer att vara alldeles för klena och inte alls lika "farliga" framåt. Att man återigen blandar och ger i spelet, virriga i försvaret och sårbara bakåt efter ett bakslag - gör att jag inte tror på laget helt fullt ut. Suck... Ännu en - "hoppas att dom klarar topp 8 säsong"....... :(

Marie Hallman sa...

Hej Tompa!! Sorry för sent svar här. Tack för snälla ord. Jag hoppas jag får fram något vettigt. Jag håller med dig om att det inte finns någon riktig linje i SSKs spel. Det är väldigt mycket blandar och ger men nu måste UL och co hitta en riktig linje. Det är ni fans verkligen värda!!
Tack för att du läser och för att du hörde av dig!!!