söndag 1 september 2019

SSK letar vidare ...


SSK har fortsatt en del att jobba med. FOTO Per Eliasson foto. (arkivbild från en tidigare match)

Fem matcher, fyra förluster. SSK har bara en vinst under försäsongen och den kom mot divisionett laget Nyköping då Sportklubben vann med 10-1.

I övriga fyra har det som sagt blivit fyra förluster, två mot HA-motstånd (AIK 4-6 och BIK Karlskoga 0-5 och två SHL-lag (DIF 2-5 och nu på söndagen Örebro 2-6)


Jag vet inte riktigt vilka växlar man ska dra av det här då jag inte har sett alla matcherna Det finns helt klart en del att jobba på bakåt fortfarande men även i andra delar av spelet. Det man bjöd på mot Örebro var inte jätteuselt men inte så man kände att det var riktigt bra heller. Det är lite…. svävande. Det är som att SSK inte har  hittat sitt spel än.

Sedan är det alltid svårt att värdera matcher mot lag från en högre serie. Det är ju inte givet att SHL-laget vinner men visst börjar skillnaden i vad man kan ställa på isen börja visa sig redan nu.

Å andra sidan… så mötte SSK bara HA-lag under försäsongen för ett år sedan. Det blev en hel del förluster då med även om i alla fall resultaten var jämnare då.

SSK förlorade (för ett år sedan alltså) sex av sina totalt nio försäsongsmatcher: Vita Hästen (0-3), Västervik (2-4), BIK Karlskoga (2-3), Västerås (0-2), Leksand (2-3 och BIK Karlskoga igen (2-5) i ett ganska så risigt genrep.

Det tre vinsterna tog SSK mot Almtuna (3-2), AIK (3-2 efter förlängning) och Västerås (2-1).

Stefan Gråhns, Lucas Carlsson, Mikael Ahlén, Nicolai Meyer, Sebastian Dyk och Thom Flodkvist gjorde två mål vardera på försäsongen 2018 medan  Marcus Fagerudd, Nicklas Grossman och Victor Andersson gjorde ett mål vardera.

I årets försäsong har Ludwig Blomstrand gjort tre mål, Lukas Feuk, Lucas Carlsson och Nick Olesen gjort två mål vardera. Nio spelare har nätat varsin gång: Måns Lindbäck, Marcus Fagerudd, Sebastian Bengtsson, Hugo Gustafsson, Sebastian Valfridsson, Christopher Bengtsson, Filip Pilö, Markus Oskarsson och Christopher Liljewall.
  
Det går såklart inte att dra några slutsatser bara genom att jämföra målskytte och matchresultat mellan två försäsonger då det är olika lag, nya förutsättningar. Men det var lite intressant att titta på ändå tycker jag.

Om en vecka väntar Skoda Trophy med SHL-lagen Brynäs och Leksand och HA-rivalen AIK. Ska bli intressant att se vem som har hunnit längst när det gäller att sätta spelet, för det börjar bli dags nu.

Inga kommentarer: