lördag 7 september 2019

"Jag vill göra likadant"


(AIK-målvakten August Hedlund har gjort en fin försäsong. Nu vill han göra som Samuel Ersson, "komma ur skuggan" och göra succé. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev förlust för AIK mot Brynäs i andra rundan av Skoda Trophy.
Gävlelaget var kyligare i avsluten och lite rejälare i spelet vann med 4-1, där sista målet kom i tom bur. (Jacob Svensson, ny från Almtuna gjorde enda AIK-målet och därmed sitt första i AIK-tröjan)

AIK ställde August Hedlund i mål. 19-åringen har vaktat målet i fyra av AIKs fem träningsmatcher och gjort det riktigt bra.

 Han har ”över en natt” gått från spel i J20-superelit till att möta seniorer och att tre av de fyra lag han har stått emot har varit SHL-lag (förlust mot LHC, vinst mot Leksand och förlust Brynäs)  har inte varit några större problem.

För dem som inte vet hur förra säsongen såg ut för AIK:s unge keeper så kommer några siffror här:
# Från J20 superelit norra (grundserien): bäst räddningsprocent 92,50 %, vann 15 av de 23 matcher han startade i, tredje bästa GAA (2,39 kan jämföras med de som var bäst och hade 2,14 och 2,34), två hållna nollor.
# I J20 Super Elit top tio gick det tyngre med en räddningsprocent på 88,25, 4 vinster och åtta förluster, oh GAA på 3,62.

Men det var då och nu är nu och under försäsongen har han sett väldigt stabil ut tycker jag. Han har väldigt långa ben, täcker målet bra och har en riktigt bra blick för spelet och en bra självkänsla – är den uppfattningen jag har fått.

Jag tog ett snack med August (eller Agge som lagkamraterna kallar honom) efter matchen om bland annat insatsen mot Brynäs, sin egen försäsong där han har stått i fyra av fem lag och där han har mött tre SHL-lag, steget från J20 till Hockeyallsvenskan (och att möta SHL-lag under försäsong), seniordebuten (vinst mot SSK i augusti), den kommande säsongen och att han kanske kommer få spela mer där än väntat.

Vi pratade även lite om hans längd (191 cm) och långa ben, målvaktsförebilder, spelstil (både teknik och lite mer spel på känsla än många andra), att växa över en decimeter på ett år, vad han kan ta med sig från när han var yngre och mycket kortare, varför han har en signerad Christopher Heino hemma i garderoben, hur den nya masken kommer se ut med mycket mera.

Så in och lyssna.


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Målvakter: August Hedlund, AIK 90 % och Joakim Eriksson, Brynäs 96,15%


FÖRSTA PERIODEN
.0-1 (17.55) Anton Rödin

ANDRA PERIODEN
.0-2 (04.50) Josef Ingman (Jonathan Sigalet. Jacob Blomqvist)
.1-2 (07.28) Jacob Svensson (Marcus Karlberg, Oscar Drugge)

TREDJE PERIODEN
.1-3 (18.58) Lukas Zetterberg (Anton Rödin) Spel 5 mot 4
.1-4 (19.25) Emil Forslund (Lukas Zetterberg)  i tom bur

SKOTTEN: 26-31 (9-8. 9-13. 8-10)Inga kommentarer: