onsdag 18 september 2019

Förlust i premiären för AIKAIK vs VITA HÄSTEN  1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

MATCHEN: MM
MÅLVAKTERNA:  August Hedlund, AIK 92 % och Viktor Kokman, Vita Hästen 96,97%
PUBLIK:  3 654 sålda biljetter
DOMARE: Peter Lyth och André Hiljanen.

BÄST I AIK  
MMM August Hedlund, mv  
MM Johan Larsson, b
M Oscar Nord, f

BÄST I VITA HÄSTEN: Istvan Bartalis, f ,  Marcus Eriksson, f, Viktor Kokman, mv.

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

!!!!!! Stolpe, stolpe ut!
AIK:s sena nyförvärv John Henrion inledde matchen med en superchans där pucken tog i vänster stolpe, flög längs mållinjen i luften innan den klonkade i den högra. Närmare än så kommer man väl inte ett mål. Fullträff där och matchen kanske hade nog annorlunda ut.

ROOKIEKOLLEN:
AIKs 19-årige målvakt August Hedlund gjorde sin första match i Hockeyallsvenskan i karriären. Jag tycker han gjorde en helt okej insats. Stod dessutom för kyligt agerande när Vita Hästen fick straff i andra perioden. Följde med när Istvan Bartalis dribblade och dribblade och fick ut ett sina långa ben och täppte till isen varpå Bartalis inte fick till avslutet riktigt. ”Magisk räddning” sa Jönsson när jag bad honom beskriva unge Hedlunds agerande.
Var du på pucken? Frågade jag Hedlund. ”Jag vet inte, men det tror jag så jo vi säger att jag var det” sa AIK-målvakten med glimten i ögat.

SIFFRAN: Ett som i säsongens första mål i Hockeyallsvenskan.
Det tog nästan en period – eller mer exakt 17 minuter och tre säsonger - innan säsongens första mål i Hockeyallsvenskan kom. Gästande Vita Hästen stod för målet och Marcus Eriksson noterades för det då pucken ändrade riktning på honom efter att Istvan Bartalis tagit ett skott utifrån tekningscirkeln.

EN SAK TILL
AIK:s powerplay firade inga större triumfer. Det gick alldeles för långsamt, kändes lite fantasilöst så här finns att jobba på för Gnaget. AIK har ju en duktig pp-dirigent i Oscar Drugge men nja, man lyckades inte sätta Vita Hästen under någon större press.

Citatet: 
”Ineffektivitet från vår sida. Vi spelade så bra att vi borde ha vunnit matchen. Det hänger på målsnöret och vi får träna på målskyttet. Sedan kan vi bli bättre på att spela pucken ur egen zon säkrare”
(AIK:backen Johan Larsson om matchen till Cmore.

Inga kommentarer: