torsdag 19 september 2019

"Kriga på och ta inget för givet"


(Erik Walli Walterholm inledde målskyttet på Hovet mot Örebro. Hans första SHL-mål på hemmaplan för övrigt. Foto. www.hockeymedmariehallman.se)

Juniorkontraktet är finito, nu är det slå sig in i seniorlaget som ordinarie som gäller för Erik Walli Walterholm. Att göra mål redan i tredje matchen för säsongen är såklart extra trevligt i det läget och mot Örebro inledde 20-åringen just målskyttet efter galet fint förarbete från Manuel Ågren.

Erik Walli Walterholm är en Stockholmskille som gått via Sollefteå HC och SDE till Djurgårdens juniorer och nu alltså i A-laget men han har tagit sig dit utan att  göra varken TV-pucken eller gå hockeygymnasium som de flesta andra gör.


Det har sina för och nackdelar men en fördel är kanske att han verkligen vet att uppskatta chansen han får nu.  

Jag pratade med Erik Walli Walterholm efter matchen om bland annat säsongens första mål, samarbetet med Manuel Ågren, DIFs övertag som tappades bort efter en kvar, den ovanliga vägen till A-laget, kärleken till DIF, förebilder i just DIF, vad Arizonas representant på läktaren tyckte med mera. Det snacket hör ni här:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Erik Walli Walterholm har gjort fyra mål i DIF, tre som junior och ett nu på seniorkontrakt:
Säsongen 2017/2018: Gjorde två mål i samma match, kvitterade två gånger om borta mot Luleå den 3 februari 2018.
Säsongen 2018/2019: Gjorde första målet borta mot Linköping den 30 oktober
Denna säsongen:  Satte 1-0-målet på Hovet (hans första på hemmaplan med A-laget) mot Örebro i säsongens tredje match.

Inga kommentarer: