torsdag 19 september 2019

DIF vs ÖREBRO 4-2 NOTERAT


(Robin Jensen säsongsdebuterade i DIF-målet. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv från förra säsongen)

DIF vs ÖREBRO  4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

MATCHEN: MM +
MÅLVAKTERNA:  Robin Jensen, DIF och Dominik Furch, Örebro
PUBLIK: 4537
DOMARE: Andreas Harnebring och Tobias Björk 

BÄST I DIF
MMM Michael Haga, f
MM Manuel Ågren, f
M Alexander Holtz, f och Marcus Högström, b


BÄST I ÖREBRO: Dominik Furch, mv och Joonas Rask, f.

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

!!!!!! Ooooops!
Jag brukar vara försiktig med ordet målvaktstavla men det finns tyvärr inget annat ord för att beskriva det som hände när Örebro reducerade till 2-1. Säsongsdebuterande Robin Jensen hade all tid i världen, åkte ut en bit från målet och skulle starta ett uppspel men lyckades missa att Joonas Rask var på väg ner mot DIF-målet.

Jensen lade iväg pucken och som hamnade rakt på Örebroforwardens blad. Sedan hade han helt tomt mål att lägga in pucken i, bakom ryggen på DIF-keepern. Ingen kul start för Jensen som i övrigt knappt blev testad alls i första perioden. Ringrost kanske?

Å andra sidan så är förmågan att ta en blunder och sedan spela bättre resten av matchen en viktig kunskap hos målvakter och det tycker jag att Jensen gjorde. Hade några riktigt fina räddningar när gästerna tryckte på.

ROOKIEKOLLEN:
Alexander Holtz fortsätter trampa runt som en Duracellkanin i byte efter byte. Inga mål den här kvällen, ej heller assist men som han jobbar. Jag älskar att se viljan att vara först på alla puckar, frenesin i åkningen och i kroppsspråket. Känns som att han dra med sig övriga.
På målfronten så var Erik Walli Walterholm kvällens yngsta DIF-målskytt efter ett ypperligt och kreativt förarbete från Manuel Ågren.


SIFFRAN: TRE! Som i Michael Hagas målskörd på de tre första matcherna.
Norrmannen har nu gjort ett mål per match och totalt fem poäng på de tre första matcherna.
Det är häftigt att se vilken utveckling och utväxling som han har haft sedan säsongen 2017/2018 då Haga var hos DIF på lån från Mora i tre matcher.
Då tog han ingen plats utan lånades även ut till AIK i hockeyallsvenskan.
Förra säsongen tog han stora poängkliv med 32 poäng (15+17) i grundserien för Mora och nu, ja ni ser ju alla. Vilken pondus, glädje och vilket självförtroende han spelar med nu.

Tre är för övrigt antalet segrar som DIF har inledningsvis, full pott alltså. Snacka om kanonstart. En rekordbra start enligt statistikoraklet domarna.se:


KVÄLLENS MENTALA KRIG:
Märklig första period. Först körde DIF över Örebro, sedan bjöd man in med en tabbe och sedan var det där mentala övertaget från första delen av matchen som bortblåst.
I andra tycker jag att DIF var snäppet starkare spelmässigt men den där känslan av att här ska det krossas från första var borta. Var klart jämnare i det mentala spelet i andra.
I tredje satte gästerna press med ett mål som… ja jag vet inte varför Ryan Stoa fick stå helt ensam nere vid Robin Jensen och ta emot en passning på bladet – vilket han fick och sedan virkade in sitt första SHLmål i karriären men Michael Hagas 3-2 mål blev lite knäcken för Örebro som sedan fick se Jacob Josefson lägga in pucken i gästernas tomma mål.

Citatet: 
Jag har sagt att jag vill se min son växa upp.”
(Alltid aktuella Dick Axelsson om varför han inte signat kontrakt med någon av de intresserade klubbarna än. HÄR kan ni läsa lite om vad han till mig, och till slut till resten av media som var där efter Djurgårdens 4-2 vinst mot Örebro)
Inga kommentarer: