söndag 22 september 2019

"Han har verkligen potential"

(Carl Wassenius tar för sig i AIK:s  A-lag. Avgjorde mot Almtuna. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

AIK körde en liten Robinsson inför säsongen, dvs tryout för några spelare varav Carl Wassenius var en. Den AIK-fostrade forwarden har gått lite under radarn men tittar man på statistiken så förstår man varför han fått chansen att jobba sig till en ordinarie plats i A-laget.

Carl gjorde 62 poäng (26+36) på 21 matcher i J18 Elit säsongen 16/17, stod  för  40 poäng (16+24)  på 34 matcher under en säsong i J20 SuperElit med Örebro och stod förra säsongen för 46 poäng (20+26) på 42 matcher i AIK J20 superelit – för att rabbla lite av alla nuffror som finns kring Carl Wassenius.


Nu är många poäng som junior ingen autobahn in i Al-laget. 19-åringen (fyller 20 den 6 oktober) är namngiven junior och kan därmed hoppa mellan AIK och Väsby hockey och har så  här långt gjort två matcher för vardera klubb en här säsongen.

– Han tävlar mot första och andra formationsspelarna om en plats och det är bra för hans utveckling om han får spela många minuter. Vi tänker att han kommer lära sig mycket av det och få större självförtroende av att spela i båda lagen. Han har verkligen potential, berättade Jussi Salo när jag frågade AIK-tränaren varför Wassenius inte är ordinarie i A-laget redan nu.

Mot Almtuna kom första hockeyallsvenska målet i seniorlaget, ett mål som dessutom blev segermålet. AIK-talangen drev in över centrallinjen och drog iväg ett fint skott som gick in bakom Jesper Eliasson och gav ett överläge som stod sig matchen ut.

Vi tog ett snack efter matchen och som ni hör så är det en väldigt ödmjuk och aningen blyg kille detta, i alla fall i det här sammanhanget, men han är sevärd så håll ögonen på honom!

HÄR är snacket med Carl Wassenius:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: